Matej Tonin že dolgo ne ve več kaj govori. Očitno so mu njegovi “prišepetovalci” svetovali, da za predvolilno nabiranje točk uporabi boj proti Levici. Tisti Levici, ki ji je še pred par meseci želel biti partner, vendar mu je Levica in stranke KUL dala košarico in mu jasno sporočila, da ne bodo niti pod razno kolaborirali s stranko NSi. Ampak sedaj Tonin “spina”, da je on za odločen NE norostim skrajne Levice. Ubošček!

NSi in Matej Tonin so poskušali v javnosti ustvarit vtis, da so sredinska stranka. Pa vendar jim ni nihče niti za trenutek verjel. Na srečo. V bistvu so vsak dan bolj in bolj skrajno desna stranka, ki pa več ne ve sploh za kaj se zavzema. Vsaj tako lahko razumem njegov tvit:

Nihče, ampak res nihče ne poskuša spreminjati vrednot slovenske osamosvojitve, kjer je Janez lastnoročno premagal JLA in se sam odcepil od Jugoslavije. Ampak očitno je za njegove volivce to pomembna tema, da jo sedaj izpostavlja. Niso vsi ljudje kot NSijevci, ki že leta v spregi s SdSovci poskušajo spreminjati vrednote NOB! Ker želijo spremeniti zgodovino, ker so bili pač na napačni strani! Pa jim ne uspeva!

Ne norostim skrajne Levice. Verjetno je bila bolečina, ko mu je Levica in stranke KUL dala “košarico” ogromna, saj si je vseeno ustvarjal iluzijo, da bi bil še kdaj v parlamentu. In potem zapiše najbolj kolosalno neumnost, kar jo je mogoče sploh napisati. Nevredno nadaljnega komentarja – še posebej, ker je jasno, da bo NSi gradil predvolilno komunikacijo na “boju proti komunizmu in socializmu” – ker sem prijazen samo nasvet – ljudje v Sloveniji pogrešajo tiste čase in ta Toninov boj proti Levici je brca v koleno.

In potem še zadnja točka: spodbudno poslovno okolje, vsem dostopno javno zdravstvo in vrnitev veselja do življenja. HOHOHOHO. Ablast, ki nam vlada z odloki, ker ne bi šli zakoni skozi, ki se ves časa trudi deliti ljudi, ki ne zna komunicirati, ki ne upošteva stroke, ki nas je “zapufala do amena” … Bi vračala ljudem veselje do življenja? V času, ko se je število revnih povečalo 3-krat, ko je število samomorov in nasilja v družinah ogromno … Resno, Tonin?

Ko “zajebeš” vse, kar se je “zajebati” dalo, bi ti svoj predvolilni program gradil na tem? Slabo ti svetujejo. Oz. ti svetujejo s figami v žepu. Nihče normalen ti ne bi predlagal tega. In nihče normalen ne bi izjavil tega.

Sram te je lahko, Matej Tonin. Zelo sram! Ampak narod si bo sodbo pisal sam …