Kdo bo naslednji koga bodo naslednjega odstopili mediji Kdo bo naslednji koga bodo naslednjega odstopili mediji

Kdo bo naslednji / koga bodo naslednjega odstopili mediji?

Včeraj je Marjan Šarec sprejel odstop ministra Jureta Lebna. S tem je postavil lestvico etičnosti na zelo visoko raven, kar se mu bo mogoče nekoč vrnilo kot bumerang – še posebej, ker je sprejel odstop ministra, ki ni naredil ničesar narobe v svojem mandatu in kateremu so mediji očitali sodelovanje pri projektu makete 2. tira, ki je ni nihče plačal! V bistvu, kaj so mu torej mediji očitali?

Zgodba Jureta Lebna je zanimiva zgodba – ko bi mu mediji lahko očitali napake mu jih niso. So jih pa določeni mediji potegnili na plan sedaj, ko se je očitno preveč vtaknil v določene stvari in jim je postal v napoto. V bistvu so v Sloveniji mediji tisti, ki odstopajo ministre. No, ne ravno oni – ampak tisti, ki imajo koristi od tega. In v primeru aktualnega ministra se lahko najdejo podjetja, ki bodo imela največjo korist od tega, da ni minister več Jure Leben.

Da me ne bo kdo obtožil, da sem “adjutanj” Jureta Lebna. Še daleč od tega. Ne poznam ga, niti ne vem skoraj nič o tem. Ampak dejstvo je, da je dregnil v osir, ki ga nihče v zadnjih 20 letih v Sloveniji ni upal. In seveda se mu je takoj vrnilo. Ko se bo naslednjič kdo vprašal zakaj se v Sloveniji nič ne spremeni in zakaj ministri nič ne delajo – mislim, da imajo sedaj jasen odgovor. Ker so interesi določenih posameznikov očitno močnejši od vsega ostalega. In ko je potrebno, jim pri tem stojijo ob strani mediji. Ker vse to je v interesu javnosti. Ker javnost zanima – kdo je kriv za projekt, ki ga ni nihče plačal, ampak je pa lahko coklja ministru, ki je sodeloval pri tem projektu za njegovo nadaljne delo.

Obstaja seveda možnost, da so ga nastavili isti lobiji, ki so ga sedaj odstopili, kajti tako bi najbolj imeli v šahu. Pa vendar to sploh ni pomembno. Če sta Bandelli in Prešiček odstopila zaradi svojih dejanj v času trajanja njunega ministrovanja, pa so pri Lebnu mediji poiskali “afero” iz njegovega preteklega udejstvovanja v državni službi.

Mogoče bi bilo celo smiselno, če bi naslednjega ministra preverili vse do vrtca, če ni slučajno takrat kakšni punčki zalimal “čigumija” v lase, ali pa ukradel kakšen dodaten kos kruha. Ker mediji lahko v določenem trenutku izbrskajo tudi takšne podatke in to izkoristijo za medijski umor. Ker interesi. Ker kapital.

Če čez par let ne bo nikogar več, ki bi želel v politiki, ali pa prevzeti mesto ministra, nikar ne bodimo začudeni. Kdo pa bi si želel, da se vsako njegovo dejanje secira? Da pridejo na dan korespodence, ki so vzete iz konteksta? Da je nekdo za vse kriv, ker so se določeni pač odločili tako in sedaj bodo naredili vse, da bodo dosegli svoje?

In čedalje več bo tega. In tudi Marjan Šarec, ki je postavil visoke etične standarde bo nekoč, v nekem trenutku, lahko sam padel v nemilost taistih, ki mu sedaj prinašajo glave na pladnju. Kljub temu, da ne bo naredil nič narobe, samo stal bo nasproti določenim interesom in bo deloval v dobro ljudstva. No, tudi to je Slovenija. In zavedajmo se, da smo na drugi strani mi, ki nekritično konzumirano informacije, predvsem pa, ki povsem verjamemo vsemu, kar nam mediji pričarajo. Je res vse to res?

Kdo bo naslednji koga bodo naslednjega odstopili mediji
Kdo bo naslednji koga bodo naslednjega odstopili mediji