Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam

25 mrtvih v enem dnevu zaradi Covid-19 v Sloveniji

Slovenija je v soboto dosegla najvišje število mrtvih zaradi Covid-19 v enem dnevu. Število se je povzpelo na 25 in sedaj je skupno število mrtvih zaradi Covid-19 v Sloveniji že 363 (vir podatkov: Sledilnik).  Največ okužb je ravno med najranljivejšimi v domovih starejših občanov!

Se spomnite marca, ko je oblast prevzela vlada Janeza Janše? Ko je taista vlada grozila Marjanu Šarcu, ker je bilo 25 okuženih dnevno in mu grozila s sodiščem in vsem ostalim? Mogoče bi se ob številki 25 mrtvih v enem dnevu taisti ljudje morali malce zamisliti. Ampak verjetno ne premorejo tega. Nimajo časa. Oni delajo 24/7. Škoda, ker se posvečajo zgolj menjavam kadrov in plenjenju, namesto, da bi se v tem času pripravljali na 2. val.

Glede na to, da je vlada Janeza Janše imela več kot pol leta, da se pripravi na 2. val Covid-19, s katerim so grozili že takrat, bi pričakoval, da se jim napake iz 1. vala ne bodo zgodile.

Pa vendar se dogaja enak scenarij, kot se je takrat – največ okuženih je med najranljivejšimi in sicer v domovih za starejše občane. Očitno se požvižgajo na te ljudi in v pol leta niso imeli časa, da bi pripravili načrte kaj storiti s starostniki iz domov upokojencev, če se Covid-19 znova pojavi znotraj DSOjev.

Zanimivo je videti, da v teh dneh pripravljajo nove prostore v bolnišnicah in da pri tem pomaga tudi vojska. Ker res niso imeli dovolj časa za to?

Pa saj je jasno, da bo na koncu za vse kriv Marjan Šarec, predvsem pa mediji in državljani. Marjan Šarec, ker je bil premier takrat, mediji, ker niso dovolj poročali o Covid-19 (razen tega, da je to edina tema že zadnjih devet mesecev, ki omogoča plenjenje ablastnikov, si res ne predstavljam, da bi morali mediji še več poročati o tem) in pa državljani, ki smo itak krivi za vse nesposobnosti te vlade.

Si lahko predstavljate, kaj bi se dogajalo, če bi bil namesto Janeza Janše v tej situaciji Marjan Šarec. Desnica bi ga “zradirala” z obličja zemlje, tožila na vseh sodiščih tega sveta, predvsem pa bi bil on kriv za vse!

Ko pa je Janez na oblasti, pa je krivda na medijih in državljanih. Bravo, kajne?

Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam
Zakaj ni dovolj postelj za bolnike s Covid 19 v naših bolnicah Vlada vas gledam