Peti dan lockdowna zaradi 3. vala Covid-19. Ker naša ablast ni nabavila dovolj cepiva, v bistvu se mu je odpovedala, bomo državljani plačali ceno, ki jo bomo odplačevali še naslednjih 20+ let. In ker naj bi ta lockdown trajal do 11. aprila, pobiram stave do kdaj bo dejansko trajalo to zaprtje šol – kajti vse ostalo lahko očitno normalno funkcionira.

Danes se sestane “svetovalna skupina”, ki bo odločala o naslednjih korakih v boju proti Covid-19. Semaforji, pa te fore. Kljub temu, da so jih “vzpostavili” že pred meseci, smo lahko ugotovili, da jih ne upoštevajo. Oz. jih, ko jim to pride prav, sicer pač ne.

Nihče ni pričakoval drugega, tudi nihče ne pričakuje več, da se bo ta lockdown dejansko končal 11. aprila. Glede na to, da so danes že začeli omenjati, da bi se šolarji v šolah sami hitro testirali, je verjetno vsem jasno, da tem, ki odločajo o ukrepih, ni čisto nič več jasno.

Če eno leto žugaš, kaznuješ, groziš, potem ne moreš pričakovati, da te bo kdorkoli upošteval – takšno je tudi stanje na ulicah, ko so maske rariteta. O prehodih meja regij pač ne bi sodil, kajti v Sloveniji imamo lahko lastniki vozil različne registrske tablice.

Ampak nazaj k naslovu. Pobiram stave – figurativno, saj ne bi rad, da me kak domoljupec prijavi FURSu, da organiziram igre na srečo. Torej, kdaj se bo končal 11 dnevni lockdown?

Jaz stavim na mesec julij. Sicer nisem še povsem prepričan, če bo to že leta 2021, ali pa mogoče 2022, ampak ker mora biti malce optimizma bom vseeno stavil na julij 2021.

14 dni