Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je odločilo, da Kvarkadabra, časopis za tolmačenje znanosti, od predpisanih 12 kriterijev ne izpolnjuje nobenega od pogojev za status nevladne organizacije v javnem interesu na področju vzgoje in izobraževanja. Za ohranitev statusa delovanja v javnem interesu, kar je pogoj, da ti lahko podporniki namenijo delež dohodnine in da lahko kandidiraš na nekaterih razpisih, je treba izpolniti vsaj 3 pogoje od 12. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje WTF???

Kvarkadabra je v vlogi za podaljšanje statusa navedla podatke, da izpolnjuje 9 pogojev. Strokovna komisija Ministrstva za vzgojo in izobraževanje je vse po vrsti zavrnila. Očitno delovanje Kvarkadabre ni v javnem interesu – po mnenju Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

Žalostno in predvsem smešno je, da je Kvarkadabra ob prejšnjem podaljšanju navedla podobne dosežke, ki so bili sprejeti kot primerni.

Kdo torej sestavlja komisijo, ki se je odločila za to potezo? Verjetno osebe, ki niso nikoli uporabljale Kvarkadabre in ki niso nikoli preverjale dejstev, ki so objavljeni na portalu Kvarkadabra.

Status nevladne organizacije po mnenju komisije Ministrstva za vzgojo in izobraževanje pa so dobili: Društvo za razvijanje čuječnosti, Zavod modri december, Waldorfska šola Ljubljana …

Tole je sramota od sramote. Očitno v Sloveniji šarlatani in prodajalci megle lahko pod to vlado brez težav uspejo, medtem ko tisti, ki se ukvarjajo z znanostjo in ljudi osveščajo o tem niso zaželjeni! Žalostno, ampak resnično.

Kje lahko vidim kdo je sestavljal to “strokovno” komisijo? In ja, še en dokaz, da je tale vlada čist “auzglajzala” in sploh več ne ve kaj dela.