rok snezic martin krpan rok snezic martin krpan

Rok Snežič verjame, da je bil Martin Krpan resnična oseba

“Martin Krpan je sačuvao Sloveniju od muslimana. To je narodni heroj. I ja sam Martin Krpan. Malo čitaj literaturu. Martin Krpan je obranil Slovenijo pred muslimani. On je narodni heroj. Jaz sem Martin Krpan. Bo treba brati knjige.” Izjava, ki jo je izrekel Rok Snežič uredniku portala Istraga.ba in kazal na svojo majico, kjer je imel narisanega Martina Krpana, ki seka glave “muslimanom” in dokazal, da nima pojma kdo je bil Martin Krpan. Da nima pojma proti komu se je boril in dokazal, da kljub dvojemu nazivu dr. (enega naj bi mu vzeli) očitno verjame, da je bil Martin Krpan resnična oseba. Tudi Božo Predalič je trdil, da je Martin Krpan resnična oseba.

Pa gremo po vrsti. Martin Krpan je fiktiven lik, ki ga je ustvaril Fran Levstik v pripovedki Martin Krpan z Vrha. Martin Krpan je tovoril sol (po drugi verziji soliter) in sreča cesarja, ki ga povabi na Dunaj, kjer je razsajal velikan Brdavs in je bil tihotapec soli in ne narodni heroj. Martin Krpan ni branil Slovenije, ampak dunajskega cesra in avstro-ogrsko cesarstvo.

Glede na izjave Roka Snežiča je povsem jasno, da o Martinu Krpanu ve precej malo in da si je očitno ustvaril svoj pogled nanj. Predvsem pa je s svojim dejanjem, ki je viden spodaj v videu kršil 63.člen Ustave RS – protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.

In tako je svetovalec Janeza Janše, človek, ki odpira vsa vrata, ki je prepisal premoženje na ženo in ki je zadolžil mladoletno hčerko za ogromno denarja še enkrat dokazal iz kakšnega testa je. Žalostno. Ampak to je kruta realnost.

  1. Hja, tip je načitan, novinar revež pa kao ne zna do pet štet. Ampak, dlje od telebajskov na TV mali Rok očitno ni prišel, pa so mu prišepnili Krpana in ga je pač uporabil. Ja, širina obzorja ni ravno vrlina SDSa. Populizem in intelekt ne gresta skupaj.

  2. Joj, pa ne Snežko. Tip je zabit ko kura. Že samo njegova pojava uniči povprečnemu človeku par možganskih celic. On je za rubriko “Saj to ni res.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja