Rok Snežič se je pred časom na zaslišanju pred parlamentarno komisijo pojavil v majici s sliko Mihe Kordiša iz mladosti, ki je bil v vinjenem stanju takrat. Desničarjem se je zdelo smešno, meni osebno pač ne, ker ne pristajam na takšen humor. Poleg tega dejanje Kordiša iz preteklosti nima veze z dogajanjem v sedanjosti, ko je v parlamentu poslanec Levice. Vendar je šel tokrat Rok Snežič, ki na sodiščih prosi za oprostitev plačila sodne takse, še korak dlje.

Plačnik oglasa je Rok Snežič piše na “billboardih”, ki “krasijo” Slovenijo in na njih je ista slika, ki jo je imel Rok Snežič na majici. Otročje? Da, popolnoma. Ampak to so stvari, ki navdušujejo domoljupce, predvsem pa so to akcije, ki pokažejo njihov domet. Če bazira politika na “smešenju” konkurence potem je tole dno dna.

Mogoče je treba na tem mestu omeniti še, da je nekdo vzel avtorsko delo nekoga drugega in sem prepričan, da ni dobil privoljenja niti avtorja niti osebe na sliki, da jo lahko uporabo za oglaševalske namene. Seveda bi moralo podjetje, ki “limalo” te plakate to upoštevati, vendar gre verjetno za oglaševalsko podjejte, ki je v lasti Snežičeve žene. Glede na to, da je Rok Snežič v osebnem stečaju izpred par let, bi bilo zanimivo videti kdo je plačal ta oglas in iz katerega računa.

Vsakomur je jasno, da gre zgolj in samo za nagajanje pribočnikov ablasti proti vsem, ki niso na njihovi strani. Na takšen nizek nivo je padla politika v zadnjih dveh letih.

rok snezic miha kordis