Sem Roni Kordiš, pišem blog in za pisanje me nihče ne plačuje

Ponavljam se. Sem Roni Kordiš, pišem blog in za pisanje me nihče ne plačuje. Ker pa se je zadnje dni, še posebej po tem, ko sem objavil govor Marjana Šarca desnim trolom “dobesedno snelo” in ker mi vsak od njih očita, da sem plačanec (nihče ne pove kdo me plačuje) sem se odločil, da še enkrat zapišem par stvari.

Ni se mi treba braniti, niti kakorkoli drugače razlagati stvari, ki jih počnem. Prav tako mi ni potrebno polagati računov od kje dobim denar, da lahko vsak mesec plačujem račune – pa vendar sedaj delam ravno to.

Ker mi gredo na živce klevete in žalitve, ki sem jih vse pogosteje deležen, ker imam srce na levi strani in ker ne podpiram “stranke”. Verjetno, če bi jo, bi bilo vse drugače in verjetno bi dobil tudi nakazila denarja na svoj račun – glede na to, da desni troli tako operirajo s tem, so verjetno za svoje poslanstvo tudi plačani.

No, jaz nisem. V bistvu v vseh 14 letih pisanja bloga nisem dobil plačila nobene politične stranke, političnega predstavnika, niti nobenega drugega podjetja, da bi pisal karkoli kar je povezano s politiko. Sem bil v stranki Zares in sem jim pomagal pri prvi kampanji – za to nisem bil plačan. Imel sem štiri kasnejše ministre za sodelavce na Ultri – Janez Kopač, Samo Omerzel, Gregor Golobič, Roman Jakič. Pa vendar kljub temu nisem dobil nikoli plačila za nobeno objavo, ki je politično usmerjena. Niti nihče od njih ni nikoli prosil, da naj kaj napišem. Mogoče je v tem razlika med desnico in levico. Da desnica ukaže in njeni vojščaki naredijo, pri levici pač ni takšnega ustroja.

Bi bil pa vesel, če bi mi desni troli podali informacije od kje pride denar na moj TRR, ali pa kdo je pripravljen plačevati za prispevke. Mogoče pa bi me celo začelo zanimati, če je dobro plačano. Glede na njihovo zagretost branjenja “stranke” je tarifa verjetno zelo v redu – nekje okoli 40 evrov na uro bi pričakoval za cele noči preživete na tviterju in sedaj po novem tudi na facebooku.

Če dobim izdelek na test, to zapišem. Če sem vabljen na študijsko potovanje, to zapišem. Če mi kdo plača za test izdelka, ga v večini primerov zavrnem, če ga testiram za plačilo pa napišem svojo recenzijo in nanjo ne more nihče vplivati – in to tudi jasno zapišem. Od prvega dne imam odprte karte – tako glede politične pripadnosti, službe in vsega ostalega. Nikoli nisem nič skrival in mogoče me zato bolijo očitki o tem, da sem plačan s strani političnih strank. Mogoče zato, ker pride mesec, ko nimam niti toliko denarja, da bi lahko plačal stroške – ja, tako je, če si na trgu in se preživljaš s svojim delom in nisi v javni službi. In ja, takrat me nihče ne vpraša, če imam denar in če bom lahko plačal račune.

Ko takole razmišljam o vsem skupaj, se mi vse bolj dozdeva, da sem se lotil stvari povsem napačno. Mogoče bi moral pred objavo poklicati “stranko” in ji omeniti o čem pišem in koliko so pripravljeni plačati za to, da nečesa ne objavim. Ali pa bi se mogoče moral res ukvarjati s politiko in ne biti zgolj njen opazovalec, kajti jaz nimam nič od tega, mi je pa v največje veselje, ko čez leta preberem svoj zapis in ugotovim, da sem imel vnaprej prav.

Suma sumarum – tole je moj blog. In na njem objavljam kar želim. Ker sem rad iskren s svojimi bralci, včasih objavim tudi takšen zapis – mogoče se pa končno zbrcam in začnem pobirati donacije, da bom lahko mirno še naprej pisal in se posvečal zgolj temu. Kajti očitno delam nekaj dobro, če imam na “temni strani” toliko sovražnikov, ki mi vsakodnevno grozijo preko vseh mogočih kanalov in načinov.

Moja vest je čista in vseeno mi je, kaj si mislijo troli – ampak, če laž ponavljaš dovolj dolgo … V Sloveniji postane resnica. In ko dobim prvi denar od katerekoli politične opcije, ali pa podjetja povezanega z njim – se bom javno pohvalil s tem. Do takrat pa lahko samo napišem – “BMK” …

  1. Že nekaj časa spremljam vaše pisanje. Dobro je. Kvalitetno. Paše mi vaš način podajanja vašega pogleda na svet, vaših občutij, oris zgodbe vaših brbončic, čutil in receptorjev, čeprav se seveda ne ujema v celoti z mojim dojemanjem. In tako mora biti.
    Ker nismo vsi ista oseba.
    Ker hočem pogled iz kakšnega drugega kota, razmišljati o kakšnem drugem razmišljanju kot zgolj in samo svojem. To pomoje manjka tem kasetnikom na repeat na dveh nogah – malo daljši in nepresneti DAT.
    Godspeed!
    Oziroma samo Speed. Da se ne bo kak desničar z znanjem angl. jezika brezveze vnel.

Komentarji so zaprti.