izrael napadel iran izrael napadel iran

Izrael napadel Iran / ker Izraelu je dovoljeno vse

Ponoči je Izrael napadel Iran. Povračilni ukrep, kot to dejanje opisujejo Izraelci za napad Irana, ki je bil povračilni ukrep za napad Izraela na konzulat v Damasku. Nekako tako gre ta zgodba. Dejstvo pa je, da je Izrael postal grožnja za svetovni mir in da mu mednarodna skupnost še vedno gleda skozi prste in ne uvede nobenih ukrepov proti njemu. Še več, ZDA ga celo podpirajo. In tako je to začetek konca, ki ne bo prijeten.

Vedno so obstajali “buliji,” ki so bili najbolj pogumni, ker so imeli za seboj precej večje in močnejše “bulije”. In tako je tudi pri Izraelu, ki že mesece izvaja genocid v Gazi in ga pri tem mednarodna skupnost ne ustavi – torej ga podpira. Ameriški veto na polnopravno članstvo Palestincev v OZN je dokaz interesov, ki so zadaj. In tudi prikimavanje Izraelu s strani ZDA glede napadov na Iran je podobna zgodba.

Očitno živimo v shizofrenem svetu, kjer lahko Izrael vse proti vsem ostalim pa se uvajajo sankcije in se “vzpostavlja” demokracija.

Isfahan, ki so ga napadli Izraelci, je letalsko oporišče, v regiji pa je tudi precej vojaških baz in jedrski objekti. Ko se bo kdo spraševal naslednjič, kako se je vse skupaj začelo – tukaj je odgovor. Tako, da svet zgolj anemično opazuje, kako lahko Izrael počne vse, kar si želi, in nihče ne odreagira na njihova dejanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja