gaza izrael gaza izrael

Izrael na zagovor poklical slovensko veleposlanico zaradi podpore Palestini v Združenih narodih

Kaj je to norost? To, da Izrael na zagovor pokliče slovensko veleposlanico zaradi glasu podpore pri glasovanju o Palestini v Združenih narodih. Za resolucijo je na glasovanju glasovalo 12 članic VS ZN. Med njimi Slovenija. Velika Britanija in Švica sta se vzdržali. ZDA kot stalna članica, ki ima pravico veta, pa je seveda glasovala proti. In Izrael je na zagovor poklical vse države, ki so glasovale za priporočilo Palestine.

Čakam odziv slovenske diplomacije, da pokliče na zagovor veleposlanika Izraela. Ampak bom verjetno čakal zaman. V bistvu bi bilo edino smiselno, da bi mu odrekli gostoljubje v Sloveniji, glede na to, da Izrael že mesece izvaja genocid nad prebivalci Gaze in pri tem ubijajo vse po vrsti. Glede na to, da gre za izživljanje nad civilnim prebivalstvom, bi pričakoval takšno potezo naše diplomacije, ampak se bojim, da bomo ostali zgolj pri besedah.

Žalostno je, da lahko Izrael počne, karkoli želi in da proti njim nihče ne uvede sankcij. Vsakomur je jasno, da ne gre za boj proti Hamasu, ampak za načrtno etnično čiščenje ozemlja. Zanimivo je, da sami Izraelci to sprejemajo in da jim je očitno vseeno za ta genocid, ki bo imel daljnosežne posledice tudi v prihodnosti.

Si predstavljate ljudi, ki so jim Izraelci uničili domove, pobili otroke in bližnje sorodnike, kaj imajo ti ljudje za izgubiti? Ko se bomo naslednjič spet spraševali, zakaj se dogajajo stvari v svetu – ker smo dovolj dolgo gledali stran in se ni nihče lotil reševanja situacije, ko je bil samo dim. Ko je ogenj, je prepozno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja