rezultati evrovizija rezultati evrovizija

Na Evroviziji zmagala Švica – Nemo s skladbo The Code, Slovenija Izraelu dala 10 točk / Evrovizija je slaba šala

Evrovizija 2024 je končana. Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica in njen predstavnik Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je pristal Hrvat Baby Lasagna, čeprav so mu stavnice kazale zmago. Raiven je končala na 23. mestu. Slovenija je dala Izraelu 10 točk, po “zaslugi” glasovanja ljudstva. Evrovizija je zgolj in samo še slaba šala!

Hrvaški predstavnik je dobil največ glasov ljudstva. Pričakovano. Za njim je po številu glasov pristal Izrael s 323 glasovi, Ukrajina pa je na tretjem mestu prejela 307 točk ljudstva. Švica zgolj 226.

Pričakovano je bilo, da bo Hrvaška zmagala na koncu. Pa vendar, če se žirija odloči drugače, potem bo seveda drugače. In tokrat se je žirija odločila, da najbolj nagradi Švico. Slovenska strokovnja žirija je Švici podarila 10 točk, Hrvaški pa 6 točk. Na koncu je Nemo slavil s skupno 591 glasovi, Baby Lasagna jih je zbral 547, tretje mesto je zasedla Ukrajina s 453 glasovi.

Slovenija se je s 27 točkami (15 glasov žirije in 12 glasov ljudstva)  uvrstila na 23. mesto.

Kot sem že v uvodo napisal – Evrovizija je slaba šala. In Slovenija še vedno sodeluje na tem tekmovanju, kjer je lahko sodeloval Izrael. To, da so “fejkali” aplavz Izraelcem in da so utišali zvok žvižgov prisotnim v dvorani ob nastopu Izraela je dovolj povedno že samo zase.

To, da se Slovenija veseli, da je prišla v finale, čeprav je vsakomur bilo jasno, da to ni pesem za takšno prireditev, ampak ker so jo izbrale strokovne komisije brez izbora ljudstva, je to pač to kar dobimo na takšnem tekmovanju. In ker tale strošek ni bil zanemarljiv za Slovenijo, bi lahko upoštevali moje predloge, ki so enaki že deset let:

  • za tri leta se “odklopimo” od popevke za Evrovizijo
  • privarčujemo precej denarja, ki ga vložimo v to, da v tem času vzgajamo kadre, ki bodo dejansko lahko dosegli kakšen uspeh
  • ker bomo čez tri leta, po dolgem času zopet na tekmovanju, nam bodo žirije bolj naklonjene
  • končno premagamo “slovenceljnost” v nas samih in naredimo šov
  • izberemo dejansko domačega predstavnika, ki zna peti in mu naredijo strokovnjaki (ne Raay in podobni) komad, ki bi imel potencialno možnost za uspeh
  • če nam tudi čez tri leta ne uspe, se preprosto sprijaznimo s tem, da smo boljši v športu in ta denar investiramo v športnike
rezultati evrovizija
rezultati evrovizija

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja