joker out demoni joker out demoni

Na Evroviziji bo Slovenijo zastopala skupina Joker Out / letos brez Ema izbora

RTV Slovenija se je odločila, da nas bo Slovenijo na Evroviziji zastopala skupina Joker Out. Predstavnika oz. skupino Joker Out so letos izbrali na internem izboru. Vse lepo in prav, ampak škoda je, da ne bo izbora Ema, kjer so imeli mladi glasbeni ustvarjalci priložnost, da se predstavijo širni Sloveniji.

RTV Slovenija je sledila “vzoru” 12 drugih držav, ki so z internim izborom izbrali nastopajoče na Pesmi Evrovizije, ki bo leta 2023 v Liverpoolu. Pesmi s katero nas bodo zastopali še ni, ampak naj bi jo posneli v naslednjih dneh. Na Pesmi Evrovizije pa bodo peli v slovenskem jeziku.

Hja, kot sem že zgoraj omenil mi je tole precej “smešna situacija”. Po eni strani se zgražam nad glasbeniki, ki se prijavijo na Emo, po drugi strani pa imam težave, če “strokovna komisija” izbere skupino, ki bi šla na samo Evrovizijo. Da ne bo pomote. Joker Our so verjetno odlični glasbeniki (not my cup of tea), ampak Evrovizija niso Stožice ali pa kakšna lokalna dvorana. Vseeno je Evrovizija drugačna prireditev, kar bi bilo potrebno upoštevati pri izbiri izvajalca, ki bo zastopal Slovenijo na tem tekmovanju.

joker out demoni