had blog roni kordis had blog roni kordis

Kupovanje Mercedesa

Barbka je pred parimi meseci za sluzbeno potovanje v Beograd dobila v uporabo Mercedesa A. Povsem navdusena nad tem vozilom in njegovo prirocnostjo me je ze nekaj casa poskusila prepricati, da je to avto, ki ga morava imeti. Sicer imam jaz v mislih karavana, ona pa A-ja. In vceraj gledam TV in vidim reklamo za A-ja. Pol placas sedaj, pol pa leta 2008. Premislim in ne bodi ga len, danes skociva v AC Intercar, da rezervirava A-ja in sicer 1.6 CDI 3 vratni, classic oprema in pa modre barve. Prideva v salon, pocakava minuto in pride prodajalka. Povem ji kaj bi jaz rad in ze zacne odkimavati. Modrega A-ja ni! Ok razumem. Potem pa crnega. Crnega A-ja s taksnim motorjem ni! Hm, kaksni pa so potem 3 vratni A-ji. Pogleda v racunalnik in pove, da je samo en, ki je sicer ze rezerviran in je seveda srebrne barve. Vprasa ce naju zanima ta. In trdno odlocen, ker vem kaj hocem, povem da hocem modrega ali pa v zadnjem slucajno crnega. In seveda taksnega A-ja ni za dobit. Vprasam prodajalko zakaj imajo potem taksno akcijo, ce nimajo sploh vozil! Pove, da akcija traja ze od septembra?! In da je bila takrat malce drugace imenovana, v bistvu je pa to ista akcija kot sedaj. Seveda se nisem dal prepricati in povprasam, ce sedaj narocim avto, taksen kot si ga zelim, ce ga potem tudi dobim? In seveda je bil odgovor NE! Kajti potem ne bo vec te akcije. To je bilo dovolj informacij, da smo se poslovili.
Ah ja. In tako sem se med odhodom iz salon odlocil, da ne zelim vec Mercedesa, kajti ce ne morem sam odlociti kaj si zelim v svojem avtu in cesa si ne zelim in ce ne morem izbrati barve, ki mora biti modra (ok, odtenki so lahko) potem nocem Mercedesa. Pricakoval sem malce bolj prijazen odnos do kupca, kajti vseeno bi pustil v salonu 5 mio sit. Tako, da sedaj pa spet pride v upostev moje razmisljanje o karavanih :evil:

 1. tole je pa kot mlin na vodo.
  se dobro da si tole poustal, ker mava namen it pogledat točno serijo A AC-Intercar. :-) sporočim, kaj se je nama zgodilo :-)

 2. a ti to resno.. no le pojdi.. ce isces 3 vratnega, potem nimas izbire :) ce 5 vratnega, potem se mogoce s ekaj najde.. pa sporoci, kako si resil stvar..

  svet je res majhen :)

 3. ja 5 vratnega…posebej,ko bo čas družine, se bomo lažje basali v avto :-)

  bom sporoču….čeprav ko sem danes tole še 1x prebral, me je merÄ‘o kr mal minu :-/

 4. tomaz.. ne ne.. mogoce te bodo drugace obravnavali.. mene pac niso :) in ti bodo ponudili kaj boljsega in bolj uporabnega, kot pa meni.. pa sej vse ok.. sam avto mora bit modre barve :) ne pa srebrne..

  medo.. hmm.. preeeeeeveeeeec za moj zep.. v50 je v mojem srcku :evil:

 5. A ko greš na razprodaje se tud jeziš če nimajo izdelka stvoje številke in željene barve?

 6. ma :) je jeba, ce gres na razprodajo.. jaz sem sel kupovat merdzota :) in se mi ni sanjalo da je to razprodaja vozil na zalogi :(

  sicer pa imas prav :)

 7. cau,

  tole sem ti se dolzan odgovort.
  s punco sva sla pogledat mercedeza A-180 CD; dobila sva testno voznjo in se celo zmenila, da bodo oni pogledal, kako kej z zalogo. seveda, kot si omenil, skoraj nic vec na zalogi. nic ne de. prodajalka na baragovi 5, ljubljana, je bila prijazna in rekla sledece:
  – lahko se zmenimo, da vzameta avto po zelji (barva, oprema, oblika, praske, brce, radio, ipd)
  – bom probala, da zbasem to vajino narocilo v naslednjo posiljko (cca april/maj),
  – se bom pogovorila s sefom, ce je moznost, da je nakup tega novega avteja se pod to promocijo 50% zdaj, 50% v 2008.

  torej se vsaj nekaj da.
  koncni odgovor pa pride danes/jutri 1x.
  me prav zanima kaj bo.
  ce te zanima ime prodajalke, sporoci.

  lp,tomaz

Komentarji so zaprti.