Datura Stramonium, ali po domace razhudnik. Rastlina z velikimi belimi cvetovi, ki se najde na poljih, oz. v blizini gnojnih jam. Deluje povsem nedolzno, ampak njena semena so vse prej kot to. Vsebujejo skopolamin in hiosciamin, ki povzrocata delirij.
Jaz sem jo nasel na vikendu, potem pa na netu poiskal o njej. O nacinu doziranja in o njenih efektih in seveda sem jo moral poskusiti. Prvic sem si skuhal caj, ga popil, bil je precej mocnega in jedkega okusa in cakal, da zacutim efekt. Pa vendar ni bilo nobenega posebnega dozivetja. Rahlo razocaran sem se premislil, da bi jedel semena, kar naj bi bilo po razlicnih virih precej mocnejse in precej bolj nevarno. Tako mine nekaj casa in jaz najdem posusena semena. Pojem priblizno eno kavno zlicko in cakam. In cakam in nobenega efekta. Razocaran zacnem razmisljati, da je bila doza premajhna, ko naenkrat zacutim, da sem zejen. Spijem liter soka, pa sem vseeno se zejen. Suha usta, suho grlo, kot bi imel puscav0. Pijem se vecje kolicine, pa vendar se nic ne spremeni. Razmisljam o tem in se spomnim, da je to tudi eden izmed efektov Dature. Zmedenost in nesosledje dogodkov se je zacelo poglabljati. Vzamem casopis in ugotovim, da jaz vidim zrcalno podobo crk. Seveda nisem mogel nicesar prebrati. Zamegljen pogled in zmanjsane zenice, manjse kot konica bucike, so mi omogocale da sem videl v globino stvari. Pogled na steno kjer se je sprehajala Miki Miska je bil idilicen, meni pa nic jasno. Efekt se je samo stopnjeval in noc je minila brez spanja, sem se pa pogovarjal z navidezno macko in stopal po zvezdah. Sreco sem imel, da sem bil cel vikend doma, kajti sele po priblizno 40 urah je zacelo popuscati in sem se zacel vracati v tirnice normalnosti.
Problem Dature je v tem, da je ne mores kontrolirati, ampak ona kontrolira tebe, kar pa za eksperimentiranje ni ravno dobra stvar, kajti hitro se lahko na kaksnem psihiatricnem oddelku, ali preseze meje realnosti. Zato ima lahko vsako eksperimentiranje z Daturo dolgotrajne posledice. Ce pa koga ze premami, pa naj si pred tem prebere vse mozne vire na netu, da dobi vpogled kaj se mu lahko zgodi!

datura_stramonium_03