Oz. vsaj tako izgleda oglas, ki mi danes že celo dopoldne pada v oči na različnih spletnih straneh. In sem se odločil, da kliknem nanj.
Leta 1995 je Danilo Slivnik ustanovil Mag, poskusil biti politik v vrstah SDS, kjer mu ni uspelo priti v parlament, leta 1998 pa je ustanovil dnevnik Jutranjik, ki je propadel v mesecu dni. Konec decembra, oz, v začetku januarja Delo kupi Mag in kmalu po tem postane Danilo Slivnik predsednik uprave Dela d.d..
In sedaj končno k novi spletni strani Maga. Nič posebnega in presenetljivega, razen videoblog urednika dr. Janeza Markeša, kjer razlaga kaj so sploh hoteli narediti z novo spletno stranjo. Da pride zraven še forum in pa chati in seveda pisma bralcev ne pozabi omeniti, ampak na žlost je to že precej passe, saj se na takšnih forumih ponavadi samo preliva gnojnica enega uporabnika na drugega. O arhivu bodo še razmislili, kaj bodo naredili z njim, bo pa precej odvisno od samih bralcev. No, pričakoval sem videoblog, nikakor pa ne PR predstavitev nove spletne strani Mag. Verjamem, da je dr. Markeš sposoben še česa drugega.
Glede na to, da je bil Mag dolgo časa v precej rdečih številkah, kljub temu, da rdeča barva ni njegova priljubljena barva, me zanima, koliko denarja je Delo sedaj investiralo vanj. Oz. zakaj se je Delo sploh odločilo za takšno potezo? Ali imajo res toliko preveč financ?