pazise pazise

Pazi.se / billboard s QR kodo, ki ima smisel

Pred parimi dnevi sem ob pogledu skozi okno opazil nov billboard. “Plačilo vam je bilo vrnjeno. 143 € vas čaka. Za prejem skenirajte kodo in vnesite podatke svoje spletne banke.” In zraven je bila QR koda. Preprost oglas, ki ima odličen CTA in obljublja denar. Prelepo, da bi bilo res, kajne? Takšnih oglasov je na internetih ogromno. Vendar, pozor ..

Ni vedno vse tako, kot bi naj bilo. Tale oglas sicer nima nobenih “slabih namenov,” in če poskenirate QR kodo – pridete na spletno stran pazi.se, ki je namenjena ozaveščanju uporabnikov pred spletnimi prevarami (phishing, lažni krediti, ljubezenske prevare, nigerijske prevare, smishing, …) in ga izvajajo članice Združenja bank Slovenije, banke in hranilnice.

Kot že omenjeno v naslovu. Ideja je vrhunska in zgolj upam, da imajo “števec” poskenirah QR kod, ker rezultati morajo biti zanimivi.

Ali pa takšni “scami” (tale oglas sicer ni scam, da me ne bo kdo napačno razumel) delujejo samo na internetu, kjer ljudje verjamejo, da jim bo nekdo podaril ogromno denarja, da podjetja podarjajo avtomobile, če bodo “lajkali” objave in podobne “prakse,” ki se na koncu izkažejo, da ne pijejo vode oz. da niso resnične.

pazise