vsec mi je da grem lahko zvecer sama po mestu vsec mi je da grem lahko zvecer sama po mestu

Všeč mi je, da lahko grem zvečer sama po mestu / kdo je naročnik oglasa?

Te dni opažam veliko število billboardov z vsebino: Všeč mi je, da lahko grem zvečer sama po mestu. Kdo je naročnik oglasa? Ali gre za vzbujanje strahu pred drugačnim in je to zgolj del propagandnega ustroja desnega pola v Sloveniji. Ali pa gre za oglaševalsko akcijo kakšne organizacije za pomoč invalidom? Kaj menite?

Oglas z zgoraj omenjeno vsebino že nekaj časa buri duhove. V ljudeh vzbuja čudne odzive, kar je povsem pričakovano. Tudi komentarji na družbenih omrežjih so zanimivi na to temo.

Veliko ljudi je strah sprehajanje po glavnem mestu, čeprav ne živijo v glavnem mestu in nimajo sploh občutka, kako se je vse skupaj spremenilo skozi leta. V bistvu se sploh še niso sprehajali ponoči po Ljubljani, ampak to ni razlog, da ne bi imeli strahu pred sprehodom po Ljubljani. V bistvu sočustvujem z njimi in njihovim svetom, v katerem morajo živeti.

Drugi imajo slabe izkušnje izpred n-let in seveda to še vedno nosijo v sebi in tudi komunicirajo tako. Te razumem malce bolj, ampak to je približno tako, kot če bi sklepal, da ker me je v mladosti ugriznil pes, da me bo vsak pes ugriznil. Ampak kdo sem jaz, da bi sodil o strahovih drugih, kajne?

Realnost je sicer malce drugačna, ampak učinek zastraševanja desnega pola in njihovih medijev je sprožil snežno kepo. Ljudje dejansko verjamejo, da je Ljubljana mesto, kjer se ni varno sprehajati ponoči. Vprašanje, kdo stoji za oglasom, pa je povsem na mestu. In predvidevam, da gre za kakšno organizacijo za pomoč invalidom – vsaj tako bi lahko sklepal po tem, da gre lahko nekdo sam po mestu – da ne potrebuje pomoči. Seveda se lahko motim in je to zgolj agitacija desnega pola!

Bil sem v različnih mestih po svetu. Tudi takšnih, kjer ni najbolj zaželjeno sprehajanje ponoči. Pa vendar nisem imel slabe izkušnje. Predvsem pa me ni bilo strah “na zalogo” in nisem razmišljal o tem, da se ni bo kaj zgodilo. Seveda drži, da smo si ljudje med seboj različni, ampak zastraševanje, ki si ga sicer dovoli desni pol ni ok. Samo prestrašen narod je dober narod, kajne desni pol?

  1. A Ti pomagam? Kdo je naročnik tega https://youtu.be/ERa9Ftc0yeM?feature=shared ?
    In vemo, kdo od nasih je na njegovi liniji, zato je odgovor vse prej kot težak. Samo prestrašeni ljudje so dovzetni za kampanjo strahu in zarot. Kaj pa dela Putin drugega? To povezuje Viktorja, Donya, Janeza, Vladimirja….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja