had blog roni kordis had blog roni kordis

Štajerski slavček, Damjan Murko, piše blog

“Mariborčan Damjan Murko postaja ena izmed najbolj intrigantnih osebnosti na domači estradni sceni. Je pevec, sam sebi samozavestno pravi slovenski slavček..” je zapisano na njegovem blogu na Pozareport.si. Sicer je on sam sebe okarakteriziral za štajerskega slavčka, vendar je sedaj, po parih medijskih pojavljanjih, prestopil mejo omejenosti in je postal slovenski slavček. Vsaj za Pozareport!
Očitno si na Pozareportu izbirajo same eminentne blogerje. Po Petri Slapar, Marlenni in Miru Petku, sem bil prepričan, da me s svojim izborom ne morejo več presenetiti. Vendar sem živel v globoko zmoti!
Ko sem prebral prvi zapis Damjana Murka, sem se odločil, da je to hkrati tudi zadnji. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi lektor pregledal in popravil njegov tekst, preden ga objavijo. Bilo bi precej bolj humano in precej bolj na nivoju.
Je pa fenomen tale štajerski slavček. V Zagorju je šola s prilagojenim programom dr. Slavka Gruma in kot mulci, smo vse, ki so jo obiskovali imenovali “slavčki“, ali pa “slavkoti“, po domače. In priznam, to je bila moja prva misel, ko sem videl štajerskega slavčka na TV. In še sedaj ne vem, če sem se motil?

 1. No, sm mal pokukal zdle na njegov blog iz čistega firbca. Res mi je antipatičen a se ob njegovih veleumih občasno res dobro zabavam. Poraja se mi nekaj vprašanj… Komu je ta tip všeč? Kdo ga posluša?

 2. Jesus Christ! LOL Kot da bi bral spis kakšnega petošolčka (ali še mlajšega), ki mora nekaj napisati za šolsko glasilo, pa je zmanjkalo časa in lektorji niso prečesali vseh spisov. LOL :D :D

 3. tocno to.. moj namen ni bil oglasevati njegov blog, ampak predvsem to, da kdo sprevidi, kdo se skriva za slavckom.. zato tudi tista primerjava z osnovno solo s prilagojenim programom :)

 4. Jao, sploh tale konec, da so “polni zanimivih utrinkov odšli proti Mariboru” je čista klasika osnovnošolskih spisov – ga ni, da se ne bi podobno končal :)

 5. Ampak človek ne more verjeti, koliko podobnih zapisov oz. člankov se pojavlja v medijih. Ker sem precej dejaven v malem nogometu (futsalu), kar pogosto spremljam naši dve internetni strani posvečeni temu športu. Å e posebej zanimivi so komentarji posameznih občinskih lig ipd., ki jih objavljajo bralci. Ne moreš da verjameš kakšni zapisi znajo včasih nastati :)

 6. O_o
  pa neeeeee :lol: vsekakor se strinjam z nazivom slavcek, vendar s tistim iz zagorja

 7. Ko smo že pri “hecnih” zapisih. V osnovni šoli, malo tudi v srednji, sem delal na našem lokalnem časopisu in včasih dobil tudi nalogo, da “prevedem” črno kroniko. Najprej sem moral pešačit do policijske postaje, kjer so mi v kuverti dali njihovo kroniko. Nato pa sem moral njihove smešne stavke “prevajat” v normalne. LOL in njihove kratice. Npr. KZM kot “kolo z motorjem”. Včasih se mi je že zdelo, da se izkušnje v uredništvu merijo po tem, koliko teh kratic kdo pozna. lol :D

 8. Had, jaz se pridružujem nebralcem. Tudi pokukal nisem in ne bom. Ne na blog Murka, ne na Pozar report… Ampak ljudje tudi Big Brotherja gledajo vsak dan…

  Kruha in iger…. Čeprav je lahko vse pokvarjeno…

Komentarji so zaprti.