“Mariborčan Damjan Murko postaja ena izmed najbolj intrigantnih osebnosti na domači estradni sceni. Je pevec, sam sebi samozavestno pravi slovenski slavček..” je zapisano na njegovem blogu na Pozareport.si. Sicer je on sam sebe okarakteriziral za štajerskega slavčka, vendar je sedaj, po parih medijskih pojavljanjih, prestopil mejo omejenosti in je postal slovenski slavček. Vsaj za Pozareport!
Očitno si na Pozareportu izbirajo same eminentne blogerje. Po Petri Slapar, Marlenni in Miru Petku, sem bil prepričan, da me s svojim izborom ne morejo več presenetiti. Vendar sem živel v globoko zmoti!
Ko sem prebral prvi zapis Damjana Murka, sem se odločil, da je to hkrati tudi zadnji. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi lektor pregledal in popravil njegov tekst, preden ga objavijo. Bilo bi precej bolj humano in precej bolj na nivoju.
Je pa fenomen tale štajerski slavček. V Zagorju je šola s prilagojenim programom dr. Slavka Gruma in kot mulci, smo vse, ki so jo obiskovali imenovali “slavčki“, ali pa “slavkoti“, po domače. In priznam, to je bila moja prva misel, ko sem videl štajerskega slavčka na TV. In še sedaj ne vem, če sem se motil?