Če bi bil Damjan Murko na mestu policista Aleša Cesarja, bi to medijsko pozornost izkoristil sebi v prid. Mediji, ki v poletnem času nimajo ničesar pametnega za objaviti in hlastajo za vsako zgodbo, kjer lahko naredijo vsaj delček teatra, so v preteklih dneh dobili kost za glodanje. Policisti so preprečili atentat na premiera Boruta Pahorja – kako vedo, da bi šel “atentator” do konca, oz. kako vedo kdo je bil res prava tarča, mi bo vedno skrivnost. Ampak to ni moja stvar.

In ker so mediji dobili zgodbo, ki bi privabila obiskovalce pred TV zaslone, oz. bi bralci kupili časopise, so se le ti podali v lov za heroji, ki so rešili državo pred propadom. In taisti novinarji, predvsem novinarka POP Tv-ja se je osmešila, kot se lahko le malokdo pred kamero. Aleš Cesar, nevajen slave se ji je poskusil izogniti, kar je bilo zelo očitno. Ampak novinarka se ni dala. Tekla je za njim in ga spraševala nebuloze. Izjave seveda ni dobila, ampak urednika na POP-u to seveda ni motilo, da ne bi objavil tega posnetka pri 24urah. Sramota za novinarstvo.

Ampak POP Tv ni bila edina, ki je poskušala biti “atraktivna”. Včeraj zvečer je štiri pripadnike herojev gostil v oddaji Odmevi Tomaž Bratož. Z vprašanji je silil vanje, vendar več kot dvobesednih odgovorov ni dobil. In bilo je prav patetično gledati kako se muči, da bi iz njih spravil kakšno besedo več. Teater je padel v vodo!


In še k podelitvi priznanj. Očitno je v Sloveniji življenje premierja vredno 400 eurov, kolikor so dobili, s tem da je Aleš Česar dobil tudi nagrado, ki jo je opisal Janko Goršek (ali se samo meni zdi čudna in sem najprej pomislil na pendrek?)

“Našemu slavljencu, ki je včeraj praznoval 30. rojstni dan, podarimo darilce. Prepričan sem, da ga bo koristno uporabljal v intimnih trenutkih z izvenzakonsko partnerico.”

Fantje, ki jim ne odrekam poguma in herojstva so opravljali svoje rutinsko delo. Delo, ki ga opravljajo vsak dan in zaradi katerega jim nihče ne pripenja priznanj in jim podarja nagrad. Bilo so na pravem mestu in ob pravem času in so naredilo zgolj in samo to, kar delajo. Mediji pa so poskusili narediti iz tega odmevno novico, vendar jim ni uspelo. Ti policisti so pokazali, da niso vsi Slovenci enaki in si ne želijo klečeplazenja pred novinarji.

Lahko pa bi mogoče Damjan Murko, Iris Mulej, Suzana Jakšič, Werner, ali pa Nina Osenar kaj več povedali o tem hrabrem dejanju policistov. Njim bi par minut v etru prišlo povsem prav! Blišč in beda slovenskega novinarstva!