had blog roni kordis had blog roni kordis

Slovenski policisti niso Damjan Murko

Če bi bil Damjan Murko na mestu policista Aleša Cesarja, bi to medijsko pozornost izkoristil sebi v prid. Mediji, ki v poletnem času nimajo ničesar pametnega za objaviti in hlastajo za vsako zgodbo, kjer lahko naredijo vsaj delček teatra, so v preteklih dneh dobili kost za glodanje. Policisti so preprečili atentat na premiera Boruta Pahorja – kako vedo, da bi šel “atentator” do konca, oz. kako vedo kdo je bil res prava tarča, mi bo vedno skrivnost. Ampak to ni moja stvar.

In ker so mediji dobili zgodbo, ki bi privabila obiskovalce pred TV zaslone, oz. bi bralci kupili časopise, so se le ti podali v lov za heroji, ki so rešili državo pred propadom. In taisti novinarji, predvsem novinarka POP Tv-ja se je osmešila, kot se lahko le malokdo pred kamero. Aleš Cesar, nevajen slave se ji je poskusil izogniti, kar je bilo zelo očitno. Ampak novinarka se ni dala. Tekla je za njim in ga spraševala nebuloze. Izjave seveda ni dobila, ampak urednika na POP-u to seveda ni motilo, da ne bi objavil tega posnetka pri 24urah. Sramota za novinarstvo.

Ampak POP Tv ni bila edina, ki je poskušala biti “atraktivna”. Včeraj zvečer je štiri pripadnike herojev gostil v oddaji Odmevi Tomaž Bratož. Z vprašanji je silil vanje, vendar več kot dvobesednih odgovorov ni dobil. In bilo je prav patetično gledati kako se muči, da bi iz njih spravil kakšno besedo več. Teater je padel v vodo!


In še k podelitvi priznanj. Očitno je v Sloveniji življenje premierja vredno 400 eurov, kolikor so dobili, s tem da je Aleš Česar dobil tudi nagrado, ki jo je opisal Janko Goršek (ali se samo meni zdi čudna in sem najprej pomislil na pendrek?)

“Našemu slavljencu, ki je včeraj praznoval 30. rojstni dan, podarimo darilce. Prepričan sem, da ga bo koristno uporabljal v intimnih trenutkih z izvenzakonsko partnerico.”

Fantje, ki jim ne odrekam poguma in herojstva so opravljali svoje rutinsko delo. Delo, ki ga opravljajo vsak dan in zaradi katerega jim nihče ne pripenja priznanj in jim podarja nagrad. Bilo so na pravem mestu in ob pravem času in so naredilo zgolj in samo to, kar delajo. Mediji pa so poskusili narediti iz tega odmevno novico, vendar jim ni uspelo. Ti policisti so pokazali, da niso vsi Slovenci enaki in si ne želijo klečeplazenja pred novinarji.

Lahko pa bi mogoče Damjan Murko, Iris Mulej, Suzana Jakšič, Werner, ali pa Nina Osenar kaj več povedali o tem hrabrem dejanju policistov. Njim bi par minut v etru prišlo povsem prav! Blišč in beda slovenskega novinarstva!

 1. Jp…ne vem res kolko morale ima ta naš Pahor in policistom podari ušivih 400 evrov !?
  Važno, da imajo paraziti (politiki) svoje lepe plače in da bo Pahor imel zanimivo biografijo. Policisti so si nedvomno zaslužili višje nagrade. Aja…saj niso menedžerji, ki cele dneve pošteno garajo.

  FUJ Pahor, sram te bodi!

 2. Nagrada je dodeljena po pravilniku, ki določa tako vsoto, in je bil sprejet v prejšnjih vladah. Je pa Pahor rekel, da bo pogledal, če je kakšna možnost, da dobijo še kaj več.

 3. ma meni se je reakcija politista Časarja zdela čisto kul, in je bil zgovoren,… novinar pa… neprofesionalno je vrtal v njih ko je že dobil večino informacij in zakaj je moral imeti novinar “kopijo” bombe??!?

  poleg tega, so se na očitno RTVSLO naučili kaj pomenijo posamezni termini, saj terorizma niso več omenjali. V ponedeljek je bil naslov teme razprave v Odmevih “Kako smo varni pred terorizmom”. Po mnenju “strokovnjaka” s FDVja naj bi šlo to za poskus terorističnega dejanja (ker je bil namen oboroženega napada na oblast in tako vplivati na politično dogajanje)… Vsak atentat ni teroristično dejanje in teroristično dejanje ni nujno atentat…

 4. smoger kaj pa s tabo ni v redu?…ti bi kar za VSAKO ceno udrihal po pahorju…

  samo res, zakaj niso unih prostitutov novinarjev kot so murko and co. vprašali kaj več o tem policijskem dejanju?…ja no, mogoče bo pa kateri kaj poslal na novo, da objavijo…

 5. Če sem prav razumela, je bombaš pač sam povedal kasneje policiji, kaj je nameraval storit in komu. Ne razumem pa, zakaj bi morali vedet, ali bi zagotovo šel do konca. Hmmm … jah, mogoče bi na poti dobil drisko, pa bi si premislil.

  Pri nagradi ni šlo za to, koliko je vredno življenje Pahorja. Šlo je za pogumno dejanje v nadpovprečno stresnih in nevarnih okoliščinah. Policist je pa odigral pravzaprav ključno vlogo pri reševanju življenj tistih, ki so bili takrat v bližini. Hočem reči, da se ne strinjam s tvojim namigom, češ, zakaj sploh nagrada, saj je to itak poklic policista. Gre za nadpovprečno stresne okoliščine, v kakršnih lahko nekdo reagira bolj v smer rešitve zgolj svoje riti, lahko pa postopa ustrezno nadpovprečno pogumno. Prav je, da se podeli ustrezna motivacija za nadpovprečne dosežke. In v času, ko vsak lopovski menedžer za nagrado, ker je vse zafural, še mastne milijone pobaše … da ne omenjam raznih nagrad, kar tako, zgolj za opravljeno delo kapitalističnih velikašev, se mi zdi še ekstra ustrezno, da so za presežke nagrajevani ljudje v poklicih, ki jih vsi nujno potrebujemo in so že itak sramotno podpovprečno plačani za svoje delo. 400 evrov nagrade je tudi sramota med sramotami.

 6. Nagrada 400EUR je totalno brez potrebe. OPRAVLJAL JE LE SVOJE DELO! Ce dobi 400eur nek policist, ki opravlja svoje delo, dejmo pol se vsem delavkam MURE ( teh ferm je dons neomejen ) 400eur, ker si jih zasluzijo bolj, kot pa tale obmejni policaj, ki je zelo omejen. Povod, da je sploh pritegnil pozornost mu `bombas` je bila rizla. HALO ves osiveli gospod zvija travco na mejni kontroli. Grem stavit da je tip v glavi ze slisal besede: Ladys and gentleman, we got him! Samo dejstvo potrjuje da je policist skrajno omejen in polhen nekih zgresenih, ze zdavno prezivetih stereotipov. Osebno menim da je bila cela drama glede tega bombasa prava butalska burleska. Najboljs da zacnemo denarno nagrajevat se vse tiste k preganjajo 15letne mulce z mopedi in vse ki zvijajo tobak dejmo 400eur vsem policistom, ki bojo zapravljali svoj dragocen cas z vsemi, ki imajo opravka z rizlam. Zato so tud spremenili zakon, da ti policaj danes lazje seze v zep, BREZ KAKRSNEGAKOLI POVODA!!!
  Med tem ko DARS krade miliarde z politiko v roki…

 7. da se dodam glede intervjujev z policisti, nauceni so bli slabse zrecitirati nauceno besedilo kot ucenec 3 razreda. Odgovori so bili krajsi od 3stavkov. Ce bi govorili resnico, se nebi rabil nic piflat odgovorov. Dovolj bi bile le medalje.
  Uno intimno darilo pa ziher ni bil pendrek, ampak prej kaksen dildo. vprasanje je le za koga, njega ali njo…:D

Komentarji so zaprti.