Damjan Murko, če imaš jajca, boš pokazal svojih 5000 zbranih podpisov

Damjan Murko. Človek, ki mu mediji namenjajo prostor, kljub temu, da se verjetno nihče ne more spomniti, kaj je on ustvaril v tem življenju? Mu gre pa samopromocija dobro od rok, čeprav je bil na začetku to bolj “pet project” posameznikov, ki so se delali norca iz njega. Tudi njegova napoved bitke za predsednika Slovenije je bila del samopromocije in danes je “medij” MariborInfo objavil članek, da je Damjan Murko zbral 5000 podpisov.

In tukaj se začne zanimiv del. Zbrati 5000 podpisov ni mačji kašelj in sam sem od jutra, ko sem prebral to novico skeptičen, da jih je zbral. No, prepričan sem, da jih ni zbral in v bistvu sem zjutraj na FBju in twitterju zapisal:

ce je murko zbral 5000 podpisov … grem 14 dni vsako jutro ob 5:30 na smarno goro … #drztemezabesedo dokaz je oddana kandidatura in fotka iz smarne vsako jutro iz moje strani

V bistvu je vse skupaj bilo zjutraj dokaj preprosto – zjutraj sem napovedal, da Damjan Murko ne bo kandidiral za predsednika, kar preprosto pomeni, da ni zbral 5000 podpisov. In sredi popoldneva sem doživel pričakovan odziv, da Damjan Murko odstopa od kandidature – zopet na portalu MariborInfo:

Bilo je kar nekaj groženj. Zaradi moje družine in ljubega miru odstopam. Preveč je cirkusa okoli vsega in moji plani v življenju so višji, kot pa je postati predsednik republike. Ljudje so pa pokazali, da si me želijo in to mi največ pomeni

Seveda. In svizec zavije čokolado. Njemu je kdo grozil? S čim že? In ima višje plane, kot postati predsednik republike. Seveda, ljudje si ga želijo?

Lepo je verjetno živeti v svojem svetu, kot uspeva njemu. Jaz pa imam povsem preprosto idejo – če ima Damjan Murko jajca, bo pokazal zbranih in overovljenih 5000 podpisov. In v tem primeru, če to drži, eno leto hodim vsako jutro na Šmarno goro – ne glede na vreme in ne glede na svoje počutje.

Ker se zavedam, da tega ne bo naredil, ker nima podpisov, je vse skupaj precej preprosto opletanje z besedami. Jebiga, takle mamo, ko pa se lahko vsak lojbe pojavi v medijih kadarkoli hoče. Kapo dol 24ur, ker ste se pred časom odločili, da o Damjanu Murku ne boste imeli nobene novice o predsedniški kandidaturi.

Damjan Murko pa je še enkrat dokazal, da je brez jajc in da so ga samo prazne besede!

 

 1. In ravno s takšnim zapisom mu daješ veljavo in pozornost, ki jo tako bolestno išče. Takšne like najlažje utišaš tako da jih ignoriraš. Vse ostalo jih žal drži pokonci.

  1. zelo rad bi verjel to.. ampak na zalost je tale zapis nastal po n- objavah v medijih.. etabliranih :(

   ce bi mediji napisali taksen zapis, bi bilo precej drugace..

 2. Roni, a boli, ko lahko nek Damjan Murko brez težav zbere 5000 podpisov, ti pa ne?

  1. damjan murko ni zbral 5000 podpisov.. ko bo dokazal, bom jaz priznal, da boli.. bo slo?

 3. Tole je pa huda: ” … Preveč je cirkusa okoli vsega in moji plani v življenju so višji, kot pa je postati predsednik republike. …”
  Ali to pomeni, da namerava postati rimski papež ali pa celo generalni sekretar Organizacije združenih narodov?
  Če je temu tako, ali bo imel jajca, da prenese “grožnje” v primeru kandidature za GS ZN? :D

 4. z murkotom je možen samo en način. totalni ignore. ne lajkam ne tega, kar objavi, ne tega, kar drugi objavijo, kako je glup/butast/nor/vstavi poljubno. posledično njegovih objav niti opazim ne, ker je tud big brother FB-ju jasno, da me ne zanima. če bi vsi to počeli, bi se ves ta hype okoli njega tudi polegel.

  1. top! greva skupaj.. se ti pridruzim..

   na sreco :) ni zbral podpisov oz. jih ni pokazal.. tako, da smo na safe side :)

Komentarji so zaprti.