Pred enim tednom se je pokazala moč bloga in moč skupnosti, ki jo blogerji ustvarjamo in se je le redko kdo tudi zaveda.
Zgodilo se je Michaelu in njegovi Carnioli in sicer v povezavi z njegovim hosting providerjem Media Templom. Blogerji smo se odzvali samoiniciativno s takoimenovano googlebombo, kjer smo vsi linkali do istega prispevka, ki ga je Michael objavil na svojem blogu. In tako so “pajki” iskalnikov kar na hitro povezali stvari in pozicionirali Michaelov post na 4. mesto na Googlu (iskana beseda Media Temple). Kakšna bo škoda, ki jo bo utrpel Media Temple je neznanka. Ampak izkoristili smo možnost, ki nam jo daje internet.
In tukaj pride do ključnega momenta, ki ga lahko ustvari skupnost. Moč, ki se lahko ustvari s povezovanjem, s skupnimi idejami, ali podpiranjem je tukaj neverjetna. Lahko se spreminjajo stvari in lahko se spreminjajo razmerja.
Pred leti je nekaj takšnega, na finančnem področju počel George Soros, vendar je imel on kapital in je imel informacije. Blogerji, vsak na svojem kraju, s svojim znanjem in izkušnjami, pa lahko spreminjamo drug svet. Internetni. Iskalniki imajo radi bloge, ker se nenehno spreminjajo, ker so optimizirani za iskalnike in ker se med seboj linkajo. In to vse skupaj tvori skupnost, ki je lahko neskončno močna v tem drugem svetu.
Počasi se bo treba zavedati teh stvari, kajti z njimi se lahko delajo čudeži! In potem odpadejo razmišljanja o tem, kako bi se dalo služiti denar z oglaševanjem! Obstajali bodo novi načini služenja denarja! Nova ekonomija! Kaos? Skupnost! :evil: