Kljub pet dnevnemu ultimatu, v katerem bi se moral Tone Rop opravičiti za izjavo o režiranih incidentih med Janezom Janšo in Ivom Sanaderjem v Piranskem zalivu, ki ga je v imenu Janeza Janše postavila njegova odvetnica Nina Zidar Klemenčič, se mu Tone Rop do danes, ko se je iztekel čas, ni opravičil. Ravno nasprotno. Kot je že izjavil prejšnji teden, trdno stoji za svojimi izjavami.
Je to politični samomor, kot so mu prerokovali strokovnjaki z desnice, ali pa ima resnično v rokah aduta, s katerim si upa parirati Janezu Janši. Glede na to, da se v odvetniški pisarni, ki zastopa Janeza Janšo še odločajo o nadaljnem postopku, je vse skupaj precej smešno. Verjetno niso pričakovali takšnega odziva Toneta Ropa in jih je vse skupaj presenetilo. Sicer je mene bolj presenetilo, da se je Janša na izjavo Ropa odzval po več kot desetih dneh, ko bi lahko že drugi dan zahteval opravičilo, ali tožbo. So morali v tem času počistiti Sovo?
In če zadeva pride na sodišče, se bo o njej razpravljalo ravno med predsedovanjem Slovenije EU.
V primeru, da bi se Rop opravičil Janši, bi bil to popoln fijasko. V tem primeru, ko vztraja pri svoji izjavi, pa je precej omajal kredibilnost Janše, kar verjetno tudi precej pozna na politbarometru.

Vendar sedaj kmalu pridejo počitnice in potem bomo Slovenci že pozabili na vse te zadeve, kot smo pozabili tudi na vse predvolilne obljube o korupciji in klientelizmu. Jeap, takle mamo v Sloveniji!