Ognjemet Ljubljana VS Ognjemet Zagorje ob Savi 16 Ognjemet Ljubljana VS Ognjemet Zagorje ob Savi 16

Ognjemet Ljubljana VS Ognjemet Zagorje ob Savi

Ognjemete imam rad. In ravno zato sem se včeraj odločil, da bom prisostvoval ognjemetu v Ljubljani ob polnoči in ognjemetu v Zagorju, ki je bil eno uro kasneje.

ognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-04.jpg ognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-06.jpg


Zmagovalen ognjemet je bil definitivno v Zagorju! Razlog ni samo to, da sem lokal patriot, vendar dejstvo, da je bil ognjemet v Zagorju daljši za celih 5 minut in da je ognjemet bil VIDEN!
Namreč, kljub dobri lokaciji, ki sem jo zavzel v Ljubljani za fotografiranje ognjemeta, sem dobro videl samo prvo raketo, vse ostalo pa je bilo potem v megli-dimu. In posledično nobena fotografija ni uporabna! Škoda, ker je v Ljubljani vedno megla in imajo organizatorji s tem velike probleme. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi drugo leto najprej začeli spuščati “visoko leteče rakete” in šele kasneje “nizko leteče” in bi se s tem rešili dima, ki zakrije pogled. Vendar priznam, da je Ljubljana lepo okrašena!
Vožnja proti Zagorju je bila idilična. Samo par vozil na avtocesti, vendar gužva v Zagorju, kamor pridejo ljudje iz cele Slovenije. In tako nisem dobil najboljše točke za fotografiranje, ki bi bila v tem primeru doma :) ampak sem moral fotkati iz precejšnje oddaljenosti. Vendar je bila vidljivost zelo dobra in tudi 15 minut stanja na -8 stopinjah ni bilo prehudih!
In nastale so spodnje fotografije ognjemeta.

Ognjemet v Ljubljani in praznična okrasitev
ognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-05.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-02.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-03.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-01.jpg

Ognjemet v Zagorju
ognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-15.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-07.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-12.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-13.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-14.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-08.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-09.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-10.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-11.jpg

 1. Te novoloetne ognjemete je ponavadi precej zahtevno slikat…
  Na sliki 10 se vidi kako se ti je roka tresla :D

 2. V Ljubljani je bil letos ognjemet porazen: Bil sem na Kongresnem trgu in moran priznat, da se ni videlo nič razen pokanja vsenaokoli. Lansko leto smo ognjemet opazovali iz Črnuč in je bilo videti vse OK.

  Resna graja gre organizatorju silvestrovanja, ki ni organiziral odštevanja. Tako se je kompanija Big Foot Mame odpravla z odra malo pred polnočjo in zaačela igrat ponovno, ko so bile glavne salve lokalnih pirotehnikov (ni jih bilo malo in nikjer nobenega redarja, ki bi preprečil metanje vsega možnega nad glavami množice – beri tudi med folkom…), vsak pa si je po svoje razlagal kdaj je čas za nazdravit.

  Hm mm samo da je mimo

  Ja fotke so pohvalne glede na to, da sem tudi sam imel opremo s seboj in vem kako je s fotografijo, ko ti mimo prihaja trume ljudi in je v zraku vonj po žveplu……..

 3. Odštevanje je bilo organizirano na Prešercu … kjer zmedeno odštevala Jan in Zoki

 4. Poglej, poglej…. na prvi zagorski sliki se še naša bajta vidi. :)

  Ql je blo, ql, čeprav je bilo tudi v Zagorju v preteklih letih tako zadimljeno, da je bilo škoda vsega časa in denarja. Včeraj sem bil zadovoljen, čeprav bi raje videl, da se denar porabi na kakšen drugačen način.

  Ampak december je čas za rek: Kruha in iger! :)

 5. Katera skupina pa je bila v Zagorju? Smo hotl it, pa potem nismo šli.

  Bil sem v Ljubljani in organizacija je bila res slaba. Ne vem zakaj niso mogli organizirati odštevanja na vseh treh prireditvenih prostorih. Potem smo pa iz Kongresca deset do dobesedno poleteli na Prešerca, kjer je bilo odštevanje, pa še nikamor nismo pršl in nismo vidl še tist kar bi pri ognjemetu lahko. Smo odštevanje lepo preživeli na sredi Čopove kjer ni bilo takšne gužve.

 6. @kristjan: vse fotkal iz roke :( brez vr-ja :(

  @lazy: se strinjam glede odstevanja.. ljudje so gledali, kdaj se bo zacel ognjemet, da bodo odprli penine :) pa ga ni bilo in ni bilo

  @mcfly: a jan je odsteval :) hudica, skoda ker sem ga zamudil

  @cyb3r: nisem te hotel prestrasiti :) ampak sem bil tudi jaz presenecen, da sem te zagledal na hladnem :)

  @mitja: letos je bilo v zagorju malce drugace vse skupaj.. ni bilo tako kot prejsnja leta, ko so drli iz cele slovenije k nam.. letos tudi ni bilo cukov.. in ce me vprasas po skupini, ne vem, ker nisem prisel do centra.. bila je guzva.. tako da sem pristal malce nad zagorjem, z odlicnim pogledom :)

 7. Nekateri pa res nimajo nobenih planov za novo leto in nazadnje pristanejo na ulici! Grozno..

Komentarji so zaprti.