Ognjemete imam rad. In ravno zato sem se včeraj odločil, da bom prisostvoval ognjemetu v Ljubljani ob polnoči in ognjemetu v Zagorju, ki je bil eno uro kasneje.

ognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-04.jpg ognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-06.jpg


Zmagovalen ognjemet je bil definitivno v Zagorju! Razlog ni samo to, da sem lokal patriot, vendar dejstvo, da je bil ognjemet v Zagorju daljši za celih 5 minut in da je ognjemet bil VIDEN!
Namreč, kljub dobri lokaciji, ki sem jo zavzel v Ljubljani za fotografiranje ognjemeta, sem dobro videl samo prvo raketo, vse ostalo pa je bilo potem v megli-dimu. In posledično nobena fotografija ni uporabna! Škoda, ker je v Ljubljani vedno megla in imajo organizatorji s tem velike probleme. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi drugo leto najprej začeli spuščati “visoko leteče rakete” in šele kasneje “nizko leteče” in bi se s tem rešili dima, ki zakrije pogled. Vendar priznam, da je Ljubljana lepo okrašena!
Vožnja proti Zagorju je bila idilična. Samo par vozil na avtocesti, vendar gužva v Zagorju, kamor pridejo ljudje iz cele Slovenije. In tako nisem dobil najboljše točke za fotografiranje, ki bi bila v tem primeru doma :) ampak sem moral fotkati iz precejšnje oddaljenosti. Vendar je bila vidljivost zelo dobra in tudi 15 minut stanja na -8 stopinjah ni bilo prehudih!
In nastale so spodnje fotografije ognjemeta.

Ognjemet v Ljubljani in praznična okrasitev
ognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-05.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-02.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-03.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-01.jpg

Ognjemet v Zagorju
ognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-15.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-07.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-12.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-13.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-14.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-08.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-09.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-10.jpgognjemet-ljubljana-vs-ognjemet-zagorje-11.jpg