Pred časom sem zapisal – Facebook je kul. Mnenja je še vedno enako.
Včeraj me je presenetila cherry, ki mi je v komentarju pustila link do zanimivega članka avtorja Toma Hodgkinsona, ki prikazuje Facebook iz drugačne plati.

Par zanimivih vprašanj in pogledov, ki si jih avtor zastavlja.
Why should my relationships be mediated through the imagination of a bunch of supergeeks in California? What was wrong with the pub?
And does Facebook really connect people? Doesn’t it rather disconnect us, since instead of doing something enjoyable such as talking and eating and dancing and drinking with my friends, I am merely sending them little ungrammatical notes and amusing photos in cyberspace, while chained to my desk?
At the time of writing Facebook claims 59 million active users, including 7 million in the UK, Facebook’s third-biggest customer after the US and Canada
Although the project was initially conceived by media cover star Mark Zuckerberg, the real face behind Facebook is the 40-year-old Silicon Valley venture capitalist and futurist philosopher Peter Thiel.
Clearly, Facebook is another uber-capitalist experiment: can you make money out of friendship?
Futhermore, have you Facebook users ever actually read the privacy policy? It tells you that you don’t have much privacy.
(vir)

Kdaj gremo na pravo pivo (Coca Colo), da ga zamenjamo s tistim, ki ga pijemo na Facebooku? :evil:

10 Responses to Facebook – pogled iz druge strani

 1. Pivopivec pravi:

  Ko ga boš začel piti… ;)

 2. Davorin pravi:

  Ja, … kdr čmo, sej je svoboda že od ’45tga ;)

  Če ne prej, upam da drug teden ;)

 3. Marija pravi:

  Tudi sama sem razmišljala o tem, že precej preden sem se včlanila. Čez čas sem se vseeno. Namreč, res je do skrajnosti neumno vzdrževati komunikacijo na Facebooku z ljudmi, ki bi jih lahko tu in tam videla v živo. In to z milijon bizranimi aplikacijami, bljak, bljak. Drugače pa je z ljudmi, ki jih vidim le redko, ki so po možnosti še daleč stran. Teh je toliko, da jim ne morem kar naprej pisat mejlov ali čvekat po msnju, bi pa vseeno ostala v stikih z njimi. Zato sem se jaz odločila za Facebook. Zmernost, to je vse. :)

 4. Matevz pravi:

  Ja, zanimiv je tale zapis. Zadnjič sem se isto spraševal za Second life. Je Second Life začetek Matrice?

 5. cherry pravi:

  ojla Hadič – potem sem te le uspela ziritirat ;)

  a pivo bo pa sam za tiste, ki so na fejsbruhu :P

 6. Roy pravi:

  Zanimiv zapis o Facebooku je moč najti tudi na blogu http://www.skrivnosti-sveta.com. Gre za zapis o Facebooku in njegovih priložnostih in nevarnostih, zraven pa je še video o tem ali so res vsi podatki o nas izbrisani, potem ko se izpišemo.

  Kot rečeno več na

 7. had pravi:

  @pivopivec: ma gremo na coca colo :)

  @davorin: v sredo obvezno!

  @marija: to je res.. zmernost je odlicna stvar.. ampak prehitro preide v odvisnost in klikanje se ne ustavi!

  @cherry: ja, si me.. ker si mi pokazala drugo stran tega projekta.. in v bistvu sem zelel biti objektiven do bralcev.. HVALA! pivo je za vse, ki dobro mislijo!

  @roy: jeap.. sem videl..

 8. Miha J. pravi:

  3x na mesec se logiram na Facebook in potem najprej do onemoglosti klikam “Ignore”. Za določene osebke nisem vedel, da so tako obupani. Hudiča, je folku res tako dolgčas? Kot kaže sem nekje zgrešil point Facebooka, ali pa je to res stran za ne tako očitno kurbanje in zabijanje prostega časa? Aja ne, mreženje, superkul, imam 634 frendov. Dodat je treba besedo wannabe.

 9. Jaka pravi:

  Men je pa facebook prov fajn.
  Z večino prijateljev se ne vidim več kot 1x na mesec ali pa še to ne ker enostavno stanujejo predaleč stran.
  Sploh ta nov dizajn se mi zdi da bistveno zmanjša te brezvezne aplikacije ki jih uporabljajo samo ljudje ki jim je dolgčas

 10. Rok pravi:

  GROZA ta fejsBRUH !

  na zecetku te tok potegne notr, pa fino je kakšne bivšje sošolce najdt, ki jih že dolg časa nismo vidl, sam pol se mi je pa vse skup zdel že res preveč vsiljivo s vsemi temi aplikacijami in podobnim sranjem…
  Pol sm pa še tole prebral (vir) in sm se takoj zatem odjavu.
  Rajš na sprehod, prebrat kakšno knjigo in se v živo dobiti s prijatli.
  Hvala za tole :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.