14. februarja “praznujemo” Valentinovo, ali praznik svetega Valentina.
Ta dan je povezan z darili, rožmi, SMS-i, voščili in vsem ostalim sranjem, ki prinaša trgovcem velike dobičke, saj je za njih čas po novem letu “mrtev čas” in za Valentinovo “biznis spet cveti”, nam pa prazne denarnice! No, ne vsem!

Kakšna je povezava ljubezni z nakupovanjem daril? Ali je res potrebno za ljubezen seči v žep in kupovati nepotrebna darila na dan, ko je nekdo tako določil? Ali ni lepše, da je čisto vsak dan Valentinovo? Da vsak dan presenetiš ljubljeno osebo z drobno pozornostjo, kot da to narediš na tisti dan, ko to pričakuje?
Komercialni prazniki “sucks-a-lot”. Seveda dopuščam možnost, da se samo meni tako dozdeva, ker nisem več mulc, da bi cele dneve bil na Myspaceu, SMS-al, podarjal deeeseeetkiiiceee. In so takšni prazniki prav za mlajšo populacijo?

p.s.: kaj ste podarili danes svoji ljubljeni osebi?

10 Responses to 14. februar – Valentinovo

 1. Milena pravi:

  meni je hči že včeraj zvečer prav nespodobno okrancljala računalniški ekran v stilu Valentina. Pa MSN tudi…./porajtala šele prejle..jejejejej/

  Kar se za staro damo skorajda ne spodobi….bi rekla….

  Žal sem odraščala v času, ko se nam o tem prazniku ni niti sanjalo in do njega nimam nobenih pravih občutkov. No, ja, mogoče bi ti prišli, če bi imela ljubimca, pa še ta bi moral biti tak, da bi bil mičkeno drugačen…
  :-)
  Moški pa rože & darila!
  Skoraj nemogoča kombinacija
  :-)

  Skratka- jaz osebno se držim pravila (že vrsto let) : pomagaj si sam in bog ti bo pomagal, kar v prevedenem jeziku pomeni, da če si ne znam sama polepšati dan- tako ali drugače- je iluzorno pričakovati, da bo to storil kdorkoli drug.
  :-)

  Vseeno pa Had, tisti, ki jo imaš rad pa le pripravi kakšno presenečenje, ki ne bo ravno v tvojem stilu…TO zmeraj učinkuje
  :-)

 2. Tine pravi:

  Had, jaz mislim, da s svojim P.S. iščeš idejo, kaj danes kupiti svoji ljubljeni ;) Torej je ta komentar nekoristen, he, he.

 3. ŽonPjer pravi:

  Eni pa nimamo kej podarit.

 4. Had, kaj res nisi sam tok pameten in sposoben, da bi ji naredil ali kupil nekaj malega… Tista mala malenkost lahko stane 5€, lahko pa pripraviš kaj sam in ne potrebuješ denarja!

  Boga tvoja punca, ker ima tako zakompleksanega tipa! Na eni strani se delaš najačega, na drugi stran pa si NESPOSOBEN!

  bogi si, bogi…

 5. had pravi:

  draga [email protected] ce bi vedel, kaj pomeni beseda “najačega”, bi ti lahko zelo preprosto odgovoril, tako pa si moram vzeti cas in ti pocasi obrazloziti stvari, ki jih ocitno ne razumes..

  ali sem v omenjenem zapisu kjerkoli, ali kakorkoli omenil, kaj bom, ali ne bom danes kupil? NE, draga [email protected], nisem..

  ce se enkrat preberes zapis, ti bo mogoce postalo jasno, da sem zapisal mnenje o tem dnevu in ne o tem, kaj bom jaz na ta dan pocel.. skomercializiranost taksnih dni namrec zelo dobro izkoristijo trgovci, kar sem tudi omenil v zapisu..

  ves, draga [email protected], pozorno branje ti ne bo skodilo, ce sem pa sposoben, ali pa pameten, pa je verjetno zgolj in samo moj problem in najmanj tvoj.. seveda se lahko v tem primeru tudi motim..

  tudi o tem, koliko je moja punca boga, oz. koliko sem jaz zakompleksan, bi se dalo pogovarjati, ampak tudi to, predvidevam, ni tvoja stvar..

  lahko pa nam seveda zaupas, kaj je tebi kupil, naredil, napisal, podaril, (vstavi po potrebi) tvoj dragi.. lahko pa nam zaupas, glede na tvoj nacin pisanja namrec predpostavljam, da sodis v generacijo deeeeseeeetkiiiiiicaaa, kaj si mladi podarjajo ob taksnih “lepih praznikih”..

  p.s.: ce mi razlozis, kaj je beseda “najačega” bom se posebej hvalezen..

 6. Že tvoj naslov bloga pove vse (lool), kot da si popoln…

  Tvoja primerjava s praznimi denarnicami je popolna bedarija in res ne poznam osebe, ki bi za ta dan porabila 700€, kot naj bi znašala povp. slo. plača! Če kdo zagoni vse je pa njegov problem!

  “ali sem v omenjenem zapisu kjerkoli, ali kakorkoli omenil, kaj bom, ali ne bom danes kupil? NE, draga [email protected], nisem..”

  Zakaj potem pišeš nekaj čez trgovine, čez praznik, če je tako beden! Tudi, če nekaj kupiš vidim, da ne bo iz srca!

  Jaz za mojega tipa, rada nekaj kupim in mi niti najman ni škoda denarja in tudi obratno! Å e raje pa vidim, da mi nekaj naredi, je ceneje pa še malo truda mora vložit :)

 7. had pravi:

  @[email protected]: sicer ne vem kaksno povezavo ima naslov bloga s popolnostjo, ampak to verjetno ni stvar, ki bi me morala skrbeti, kajne?

  ves.. ce ti ne poznas osebe, ki porabi za darilo 700€, se ne pomeni, da je kdo drug ne pozna.. in kaj dobis za 700€? dobis eno zelo tanko verizico z zelo majhnim briljantom, ali pa rubinom.. skoraj neopazno.. dobis eno torbico, pa vendar moras paziti, da ni cena dvojna.. dobis ene cevlje, marca jacobsa, ali pa polovico louboutink.. dobis ravno dva dni pocitnic na sejselih za eno osebo.. ali pa dobis pas obleke valentina..

  “Zakaj potem pišeš nekaj čez trgovine, čez praznik, če je tako beden! Tudi, če nekaj kupiš vidim, da ne bo iz srca!”

  ravno zato, ker je praznik nesmiseln, pisem cez trgovine, ki imajo korist od tega.. ravno zaradi tega, ker je to “novodobni praznik” pisem o teh stvareh..

  in prosim, ne delaj zakljuckov zame, kaj bo iskreno in kaj bo iz srca, kar bom kupil..

  se enkrat preberi, kar sem napisal prej v komentarju:
  “lahko pa nam seveda zaupas, kaj je tebi kupil, naredil, napisal, podaril, (vstavi po potrebi) tvoj dragi.. lahko pa nam zaupas, glede na tvoj nacin pisanja namrec predpostavljam, da sodis v generacijo deeeeseeeetkiiiiiicaaa, kaj si mladi podarjajo ob taksnih “lepih praznikih”..”

 8. Tejka pravi:

  Dobila in podarila sms bolj pocukrane vsebine, cmok&co. in to je čisto dovolj. No pa še kakšnega bolj počasnega v živo. Rož in sladkarij ne favorizeram za tak dan. (Razen mogoče sebi kakšen rezalnik, hehe)

 9. kreg pravi:

  Če kaj sovražim, so to uvoženi prazniki in valentinovo je eden izmed njih. Imam pa že rajši slovenske praznike Gregorjevo, ki pa ga današnja mladina žl ne pozna, je pa res škoda da so preveč pod vplivom Američanov in poznajo vsak njihov praznik.
  Glede kupovanja daril na valentinovo je pa ena sama beda, zakaj nebi svoje boljše polovice presenetili enkrat na teden že z malenkostmi, ki si jih bo zapomnila.
  Kdor misli, da je napreden, ki podpira valentinovo, je ravno tako butast kot sami Američani.

 10. Mitja pravi:

  Tako je kreg. Pri tisteli smrklji, ki verjetno ni stara več kot 14 se to očitno in zelo dobro vidi. Že iz nicka razvidno.

  Če bi imel punco, pa je trenutno nimam(osebni razlogi), bi ji podaril kaj 15. februarja in to iz čistega principa. 14. pa bi se delal, kar se mi tudi ne bi bilo potrebno preveč, kot da ni čisto nič.

  Sicer pa imamo 365/6 dni v letu, da si izkazujemo ljubezen. Zakaj bi si jo torej le 14.2. med letom pa se še povohali ne bi?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.