Jutri je valentinovo. In vi ste brez idej, kakšna darila podariti za valentinovo. Niste edini. S tem se lahko tolažite in ker ste pristali tukaj … Ampak po vrsti. 14. februarja “praznujemo” valentinovo, oz. Saint Valentine’s Day – praznik svetega Valentina. Ta dan je povezan z darili, rožami, SMS-i, voščili in vsem ostalim sranjem, ki prinaša trgovcem velike dobičke, saj je za njih čas po novem letu “precej mrtev čas” in za valentinovo “biznis spet cveti”, nam pa prinaša prazne denarnice!

Torej, če ste danes naleteli na ta zapis, potem je moja ideja kaj kupiti za valentinovo povsem preprosta – NIČ! Zakaj? Ker ljubezen nima nič s kupovanjem daril. Vsak dan je lahko valentinovo in ne samo 14. februarja, ker se je nekoč nekdo tako odločil.

Smisel daril, vsaj zame, je v tem, da človeka presenetiš. Mu podariš nekaj takrat, ko tega niti najmanj ne pričakuje. Je res smisel daril v tem, da ga kupiš, ker ga kupijo vsi? In podariš isto, kot podarijo vsi ostali? Mogoče je včasih potrebna kritična distanca do takšnih praznikov, ki so namenjeni temu, da potegnete denarnico iz žepa in kupite darila, ki bodo za vedno ostala v omari.

Kaj torej kupiti, če ste se že odločili, da sodelujete “pri tem prazniku”. Moji nasveti so dokaj preprosti:

  • parfum / zelo osebna zadeva in ponavadi nastane precej velik problem, ko obdarovanec odkrije, da dotični parfum ne diši lepo na koži (previdno – predvsem pa preverite katere parfume ima vaš obdarovanec / obdarovanka že v svojo omari)
  • spodnje perilo / jeba. Če kupite preveliko spodnje perilo se za vas ne bo dobro končalo. Če izberete napačno znamko tudi ne bo pretiranega veselja v hiši (preverite katero blagovno znamo perila novi vaša obdarovanka / obdarovanec in preverite številko)
  • torbica / bravo. Všečna izbira. Verjetno vam je boljša polovica kdaj omenila, da bi imela LV torbico, ali pa mogoče samo MK torbico. Če se že odločite za tak nakup – nikar ne kupite fejka, predvsem pa se prepričajte, da potrebuje torbico takšne barve kot ste vi prepričani, da jo
  • prstan / romantično, pa vendar precej tricky. Je mogoče pričakovala zaročni prstan, vi pa ste kupili prstan za 100 evrov brez diamanta? Je mogoče alergična na zlato? Kaj pa barva kamna? Ste pomislili, da nima nobene cunje v takšni barvi? (nikoli ne kupite cheap shit prstana)
  • čevlji / če boste domov prinesli čevlje, ki ste jih prejšnji teden videli na striptizeti v strip klubu, to mogoče ne bo najboljša odločitev
  • rože / čudovito in izvirno darilo (NOT) – z rožami ljubljeno osebo raje presenetite na naključen dan, kot pa na valentinovo. Če pa že kupujete rože za darilo – kupite “rože v teglcu”, saj boste s tem preverili tudi to, če rože v njeni oskrbi sploh preživijo (preverite možne alergije)
  • večerja / topshit ideja. Rezervirajte vnaprej. Vendar preverite, če ima vaša ljubljena oseba takrat čas, ali pa bo morala biti doma s svojim partnerjem! (preverite, če je stanje na vaši kartici zadostno za restavracijo v katero se odpravljate)
  • playstation, velik TV, nov fotoaparat / vedno odlična izbira za obdarovanko. Vsaj iskreni ste in ste ji pokazali, da ste kupili darilo zaradi sebe (pozor v primeru, da gresta s partnerjem narazen, saj bo ona obdržala 49 inčni televizor)

Recimo, da je dovolj idej za darila za valentinovo z moje strani. Še enkrat vam svetujem – če imaš nekoga rad, potem ni potreno kupovanje daril. Lahko napišete par stavkov (ne iščite jih po internetu, kajti to je naredil že njen bivši fant – poudarek na bivši), lahko ji samo prinesete zajtrk v posteljo (ki ga je ona pripravila v kuhinji), ali pa ji preprosto poveste, da jo imate radi. Predvsem pa se zavedajte, da svari, ki jih lahko kupite, so le stvari. Vse ostalo nima cene …

Darila za valentinovo kaj kupiti za valentinovo 14. februar
Darila za valentinovo kaj kupiti za valentinovo 14. februar