had blog roni kordis had blog roni kordis

Novi fiat 500 ni fičko!

Fiat 500 s sloganom “you are, we car” je novost na našem tržišču. Gre za obuditev 50 let stare legende – Fiat Cinquecento oz. 500 je bil avto s platneno streho, ki je prišel na trg leta 1957. Leta 1991 ga je nadomestil sodobnejši, enako imenovan Cinquecento.
V zapisu na Siolu, Nina Osenar bo prva “zvezda” v fiatu 500 (vir), avtor zapiše “da se bo okoli mične kamničanke kar trlo tistih, ki bodo voljni prati “fička” tudi pri temperaturah pod lediščem“. Naslov so v tem času že spremenili, kajti prav tako je bilo namesto fiat 500 napisano fičko! Vendar je razlika med njima. Fičko je nekaj povsem drugega, kot je fiat 500!

Fiat 500, z začetno ceno preko 10.000€, je definitivno drago vozilo. V Sloveniji pričakujejo prodajo okoli 250 vozil v tem letu. In komu je namenjen? Tistim, ki radi obujajo spomine in tistim, ki želijo imeti malce večji avto kot je Smart. Ali se splača nakup takšnega vozila? To je že drugo vprašanje!

Crash test – Fiat 500

  1. Če mene vprašaš gre za (zapozneli) italijanski odgovor Miniju. Vsekakor gre za izjemno lep in spodoben avtoček, ki se ga ne bi branil. Le za tak denar bi raje kupil kaj drugega :)

  2. Točno Mih@, takolo zadevco kupiš samo, če jo enostavno hočeš imet. Na tiste kupce, ki avto kupujejo na podlagi racionalnih odločitev najbrž Fiat tule ni ciljal.
    Je pa tale “fičo” zgrajen na enaki podlagi kot zadnja Panda, samo školjko in notranjost so zamenjali.

  3. Splača verjetno ne, a če osebi vsak dan zaigra srce, preden se vsede vanj, ker je avto nekaj posebnega na pogled in otip, potem je verjetno vredno.

  4. Točno tako ,topolino je bil manjši, fičo pa večji, sploh mi ni jasno, kako da to vsi enačijo…celo proizvajalci, fijasko.

  5. @resno: popolnoma se strinjam.. ce si ga nekdo zeli in mu to dopuscajo finance, naj uziva!

    @nada: mogogce ni nihce od njih vozil ficka :) tisti, ki smo ga, vemo, da je bil to “ultimativni bolid”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja