Še en zapis namenjen nekoč našemu paradnemu konju – Muri, potem pa neham s to temo. Majice Mura, z napisom Mura – since 1925, katere so na voljo za “samo” 14,99eura v njihovih prodajalnah so narejene v Maroku in so znamke Fruit of the Loom (dr.onyx je predrugačil njihov slogan – Until 2009). S to potezo naj bi poskušali reševati firmo??

Glede na to, da se zadnje čase poudarjajo izdelki “narejeno v Sloveniji” in za njih oglaševanje odšteva cele kupe denarja, mi je ta poteza Mure čisti mimosunek. Oz. mogoče so samo hoteli pokazati to, kar zelo očitno drži – veliko bolj se splača kupiti stvari v tujini, jih uvoziti v Slovenijo, potiskati in prodajati, kot pa da se naredijo pri nas in prodajajo. Ker je konkurenca tako cenejša in delovna sila pri nas, navkljub vsemu, predraga! (čeprav so mesečni zneski, ki jih dobijo delavci mizerni!)


In če so s tem pokazali “poslovno žilico”, so si tudi zabili žebelj v koleno. In seveda ljudje, ki želimo pomagati, kupujemo te majice in “rešujemo” Muro in njene delavke in delavce pred propadom – no, vsaj tako upamo. Kam gre denar, kdo je financiral to operacijo in vse ostalo, pa je seveda skrivnost. Da o tem, da namesto Mure zaslužijo denar tudi “preprodajalci” Fruit of the Loom majic, niti ne razmišljam.

No, mogoče pa je tole vseeno dober primer kako se NE poskuša reševati nečesa, kar je bilo nekoč vredno veliko in še več, pa se je zaradi konkurence na svetovnem trgu malce spremenilo! Sicer pa še vedno ostaja upanje, Joc Pečečnik – rešitelj, da se preko njega rešijo agonije!