Skupina Elvis Jackson v oddaji Na Piedestal predstavlja svoj četrti album Against the Gravity. Ker je ta oddaja ravno po Spletnih uricah, jo poslušam v avtu in uživam.
In današnji Elvisi so me totalno presenetili. Ko sva se z Vinijem peljala, sva ugotavljala, če so to res Elvis Jackson, ali pa je to neka druga skupina, kajti šl so v precej drugačne vode, kot smo jih bili sedaj navajeni. Namreč namesto “njoki ska-ja” je sedaj njihov slog nekaj v smislu “post spevni HC punk“, en komad je hip-hop in žnrsko jih je precej težko “popredalčkati”. Pozna se njihov 12 let na sceni, ko so odkrivali razne žnre in iz njih naredili cel kup uspešnic, ki so jih preigravali na koncertih, ki so bili vedno oblegani.

Against the Gravity je album, ki je vsaj po mojem mnenju, narejen za tuja tržišča, kjer jim s tem izdelkom ne bo problem narediti preboj. Glede na to da je so pri projektu sodelovali ljudje, ki so delali tudi z RHCP-ji, Faith no More in podobnimi skupinami, so jim pota slave odprta!

Album bo naprodaj od 13.3. naprej v paketu z glasbeno revijo RSQ.

p.s.: Gsus, nisem ti verjel da je ta izdelek tako fantastičen in hudo žl mi je, da mi ga nisi dal že pred tem za poslušat!

elvisjackson-againsthegravity

Elvis Jackson – Not Here To Pray, official video