V soboto bo v parku Tivoli potekal Marihuana marš 2009. Poleg “stalnega programa”, ki je prisoten na teh marših, pa bodo letos za glasbo poskrbeli: Dalaj Eegol aka Ali En, Klemen Klemen, Carina, In-sane, ŠKM Banda.

Organizatorji bodo predvajali slovenski dokumentarni film na to temo, prav tako se bodo predstavile tudi različne organizacije. ŠOU poziva k odprtju razprave na temo marihuane in čas bi že bil, da se naredi premik v dekriminalizacijo marihuane.
No, jaz bi šel še korak dlje, kar sem zapisal že v zapisu, ko me je presenetila izjava Luke Jurija iz stranke SD, ko je na njihovem kongresu dal idejo o legalizaciji marihuane in s tem posledično uvedenimi trošarinami na te “izdelke”, s katerimi bi polnili držvno blagajno:
Recesija – legalizirajmo marihuano in napolnimo državno blagajno


Pred davnimi časi sem bil precej “dober” konzument trave, vendar sem se v določenem trenutku odločil, da mi jemlje preveč časa, oz. da imam premalo časa, če jo kadim in sem se odločil da prekinem s to prakso. Kasneje sem skadil še kak “špinel”, če sem se tako počutil. Vendar zadnje leto in pol se ji nisem niti približal.

Ampak na Marihuana maršu bom definitivno prisoten! In podpiram vsako idejo ki gre v smer dekriminalizacije/legalizacije trave. Ali veste, koliko različnih imen obstaja za marihuano? Jaz sem jih našel 545! In verjetno jih obstaja še cel kup!

O maršu so pisali tudi:
Marihuana marš – Tomica
Marihuana marš 2009 letos v Tivoliju – ŽVPL