Woop Ljubljana, BTC / trampolinsko adrenalinski park

Pred par dnevi sem po Ljubljani opazil oglase za Woop Ljubljana – trampolin park v BTCju v Ljubljani. Danes sem se odpeljal v BTC in poiskal Woop – leži zadaj za Kolosejem, kjer je prodajalna Toyot. Pozitivno presenečen, saj sem imel v nesporedni bližini pisarne in sploh nisem vedel, da je tukaj zrastel nov objekt.

Woop Ljubljana se razprostira na več kot 3000 kvadratnih metrih. Novogradnja. Zgrajeno in opremljeno v štirih mesecih. Precej visoka domača investicija. Lastniki so za pomoč prosili fante iz akrobatske skupine Dunking Devils, ki so jim pomagali pri projektu – namesto, da bi proizvajalci povedali, kaj potrebujejo, je bilo v tem primeru ravno obratno.

Ko sem se odločal – ali naj grem na trampoline – glede na to, da nisem najbolj raztegljiv in mi je že drsanje pred par dnevi povzročalo težave sem opazoval ogromen prostor pred menoj, ki je opremljen v CMYK barvah.

Na spletnem mestu https://woopljubljana.si/ so vse informacije (cena karte, pogoji,…).

Najprej je potrebna registracija in soglašanje s pogoji uporabe. Obvezna je uporaba nogavic, ki omogočajo boljši oprijem (in jih je potrebno kupiti), pred vstopom v dvorano pa si je potrebno pogledati tudi video, kjer so prikazana pravila – kaj se sme in kaj ne. Imajo garderobe, imajo tuše, imajo omarice, kjer lahko shranite svoje stvari. Ko je procedura opravljena, se začne užitek … Vse pod nadzorom in vse v kontroliranih pogojih.

Zabijanje koša s pomočjo trampolina, igra pritiskanja točk med skakanje, dodge ball (med dvema ognjema), prosto plezanje, hoja po vrvi, prosti pad na zračno blazino – predvsem pa veliko veliko veliko trampolinov, kjer lahko počnete razne vragolije.

Za najbolj zahtevne uporabnike pa je še poseben del, ki je namenjen vrhunskim športnikom in odvisnikom od adrenalina, ki lahko na trampolino delajo takšne in drugačne akrobacije.

Sam sem preizkusil vse. In po eni uri, ko sem moral prijeti volan, sem imel precej velik problem. Premalo kondicije, pa preveč navdušenja. Tole je top popestritev. Samo jaz potrebujem več kondicije in precej manj strahu – na sreču sta bila na trampolinu dva predstavnika Dunking Devils, ki sta si vzela čas za seniorja in mu razložila stvari. Naslednjič bom delal dvojne salte. Zaprmej.