Ta GUD Pizza btc 2 Ta GUD Pizza btc 2

Ta’ GUD Pizza (BTC, Ljubljana) / had testira pizze / ocena 4,8

Ta’ GUD Pizza je pizzerija v pokritem delu tržnice v BTCju v Ljubljani. Ker sem zadnje čase večkrat slišal pozitivne komentarje o njihovih pizzah in ker že nekaj časa nisem odkril nobene nove pizzerije v bližnji in daljni okolici, sem se odločil, da poskusim Ta’ GUD Pizzo.

Ta’ GUD Pizza je del pokrite tržnice v BTCju, kjer je na izbiro ogromno hrane. Že zelo dolgo nisem bil tam in sem se malce čudil nad vsem. Nekoč je bila samo ena “ribja” kantina, sedaj pa so na voljo “piške,” “makaroni,” “meso,” … Vse to in še več je na voljo v tem delu pokrite tržnice. Seveda vse to prispeva k vonju, ki se vpije v oblačila. Ampak jaz sem prišel tja zaradi pizze.

V Ta’ GUD Pizza pečejo napolitansko pizzo. Naročiš “za šankom” in počakaš, da “zazvoni beeper”. Sam sem naročil marinaro, ki stane 8 evrov. Na srečo sem preveril sestavine in ugotovil, da ji dodajo še inčune. Prosil sem, da jih ne dodajo na mojo pizzo.

Že čez manj kot tri minute je bila moja pizza pripravljena. Izgledala je lepo in okusno. In tudi samo testo je bilo okusno. Na pizzi so bili tudi sveži paradižniki in olive. Za marinaro malce preveč vsega kot tudi dodatki v pelatih, ki so nepotrebni. Če imaš vrhunske sestavine, potem je dovolj samo “osnova” – vsaj zame.

Zagotovo se še vrnem in poskusim tudi njihovo vegansko pizzo. Ampak za prvič je bila dovolj marinara.

  • cena marinare je 8,00 evra
  • moja ocena Ta’ GUD Pizze je 4,8 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

 

Ta objava ni plačana ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!