picerija orli tenetise 2 picerija orli tenetise 2

Pizzerija Orli, Tenetiše / had testira pizze / ocena 5

Na pizzo v Pizzerijo Orli v Tenetiše. Sliši se precej nenavadno, kajne? Ker verjetno so le redki slišali za Pizzerijo Orli ali pa tudi za kraj Tenetiše. Jaz sem imel srečo, da je kolega pred dnevi razlagal, da je jedel odlično pizzo v tej pizzeriji na Gorenjskem in da mi priporoča obisk. Ker sem firbčen, sem včerajšni dan izkoristil za to, da sem obiskal Pizzerijo Orli in si sam ustvarim vtis. Nadnavdušen, za vase tiste, ki se vam ne da brati zapisa do konca.

Tenetiše so majhen kraj par kilometrov oddaljen od Kranja. In sredi tega kraja leži Pizzerija Orli, kjer pripravljajo napolitanske pizze iz testa z droži. Pizzerijo je težko zgrešiti, saj je označena in tudi parkirišče pred samo pizzerijo je bilo povsem polno, kar je dober znak. Sicer sem bil rahlo skeptičen, saj na Gorenjskem res nimam najboljših izkušenj s pizzami in posledično sem pričakovanja znižal na minimum.

Ko sem parkiral na parkirišču in gledal v stavbo, kjer je pizzerija, sem bil malce v dvomih. Ni mi delovalo kot neka “huda pizzerija”, vendar videz včasih vara. Ker sem prišel ocenjevati pizzo in ne ambienta in okolice, sem zakorakal v stavbo, ki se ji poznajo leta. Malce s čudnim občutkom sem prišel v prvo nadstropje, kjer je pizzerija in kjer je bilo veliko zadovoljnih gostov. Prostor bi lahko dožive malce “make overja”, vendar potem verjetno ne bi bil to, kar sedaj je. Pizzerija Orli je bila polna, tako da sem imel srečo, da sem dobil mizo.

Prijazno osebje me je postreglo v minuti in presenečen sem bil, ko se je natakar osebi za sosednjo mizo opravičil, ker so morali čakati dve minuti, da je pobral naročilo. Tega nisem navajen v Ljubljani, kjer te pustijo čakati 10 minut in več in dobiš občutek, da si jim odveč.

V par minutah sem kljub povsem polni pizzeriji dobil na mizo svojo marinaro. Pogled na pizzo mi je narisal nasmeh na usta, predvsem pa mi je povsem razbil  “predsodek” o prostoru. Pred seboj na krožniku sem imel to, kar imam rad – napolitansko pizzo, ki ni bila zažgana, ni bila “tekoča v sredini”, ampak je bila pizza kot sem si potihem zaželel.

Ko sem jo razrezal je bila ravno dovolj “čvrsta”, da sem jo lahko jedel z rokami. Prvi ugriz me je sezul. Odlično testo, kvalitetna paradižnikova omaka, predvsem pa ravno prav slana in z dovolj česna. In testo, ki se dobesedno topi v ustih.

Popolnoma presenečen in navdušen. Pizza je bila ena izmed najboljših pizz, kar sem jih jedel v Sloveniji. V bistvu je na mojem “točkovanju” samo ena pizza dobila oceno 5,0 – pizzerija Noro v Kopru, ki pa so jo na žalost zaprli.

Pizza iz Pizzerije Orli si zasluži točno takšno oceno – 5,0, ker ni ničesar kar bi me zmotilo ali pa bilo “narobe” s to pizzo. Poleg tega so še cene pizz normalne in na njih ni ničesar kar pizza ne potrebuje.

Zagotovo bom Tenetiše obiskal še večkrat in mirne duše lahko zapišem, da sem vesel, da nisem ocenjeval pizzerije od zunaj na prvi pogled, ampak sem si dal možnost in užival v čudoviti in okusni pizzi, ki ni obležela v trebuhu. In tudi cena marinare je primerna ceni za pizze.

  • cena marinare je 7,50 evra
  • moja ocena Orli pizze je 5,0 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

Ta objava ni plačana, ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!

  1. Če boš imel priložnost se ustavi v Mc Pizzeria,Vojnik pri Celju
    Meni je njihova margerita najboljša
    Lp

Komentarji so zaprti.