Pizzeria Trappa / pizze iz kislega testa / had testira pizze / ocena 4,7

Pizzeria & bar Trappa je novost v Ljubljani. Pred mesecem in pol so odprli svoja vrata na Koprski 94 (Ljubljana Vič) in v svoji ponudbi poleg “neo napolitanskih” pizz narejenih iz kislega testa ponujajo še tapase, solate in sladice. Kot omenjeno, njihova posebnost so pizze iz kislega testa (z droži), ki so v zadnjem času postale popularne v Ljubljani.

Pizzerio Trappa sem obiskal prvič. Glede na to, da še nisem jedel prej pizze iz kislega testa, je bilo vse skupaj zame prvič. Lokal na Koprski je velik in prenovljen. Kljub svoji velikosti pa je dobro, da vnaprej rezervirati svoj prostor – vsaj tako so me opozorili kolegi, ki so že bili pri njih.

Sam sem bil okoli 14. ure in je bilo v lokalu par obiskovalcev. Osebje je prijazno in pripravljeno razložiti podrobnosti o pripravi njihovih pizz in vse okoli njihovega testa. Ker na meniju nimajo vegetarijanske pizze, ki bi jo naročil brez sira, sem se odločil za pizzo pesto, ki je sestavljena iz paradižnika San Marzano DOP, domačega bazilikinega pesta, polsušenih paradižnikov, rukole in mocarele, ki pa so mi jo zamenjali za svežo špinačo.

Ko sem dobil pizzo iz kislega testa na mizo, mi je bilo jasno, zakaj jo imenujejo neo napolitanska pizza. Testo je tanko, vendar je njen rob malce debelejši in “crunchy”. Ima malce drugačen okus, kot ga imajo napolitanske pizze – predvsem pa testo ni tako mokro in se ga da povsem preprosto jesti z roko.

Pizze pečejo v posebni kombinirani peči na drva + plin, tako da ima pizza tudi malce vonja po krušni peči. Moja pizza je bila ravno prav pečena in tudi okusi so se med seboj zelo dobro ujeli – zanimiv je polsušen paradižnik, ki daje sladko kisel okus (ne kot v kitajskih restavracijah) in njihov domač pesto.

Tudi rukola in špinača nista bili “oveneli”, ko sem dobil pizzo na mizo, kar je velik plus. Saj to pomeni, da jim je jasno, da tega ne daš direkt na pizzo, ko jo vzmeš iz peči.

Res je, da nisem navajen kislega testa in sem imel nekaj časa drugačen okus, kot ga imam sicer po pizzah, ki sem jih navajen. Mogoče se moram sam še navaditi tega okusa in mogoče me je zmotilo, da je bil rob malce preveč “mokast”. Pizza mi ni obležala v želodcu in jo je zelo lahko prebaviti.

  • cena pizze Pesto je 8 evrov
  • moja ocena pizze iz kislega testa brez sira je 4,7 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

  1. Smo šli preveriti nekaj dni po odprtju. Okus je zelo dober (še posebej svežina omake iz pelatov), vendar je 3cm+ skorje na robu skupaj z obilico popra na klasični pici pokvarilo celoten vtis. Poleg tega je za tako ceno velikost kar malce (pre)majhna v primerjavi z drugimi Ljubljanskimi picerijami.

    1. jeap, skoraj je tudi mene presenetila – moja je bila prevec mokasta …

Komentarji so zaprti.