400 grani pizzeria kranj 2 400 grani pizzeria kranj 2

Pizzeria napoletana 400 gradi, Kranj / had testira pizze / ocena 4,9

400 gradi Kranj je nova pizzeria v starem delu mesta Kranj. Par objav na družbenih omrežjih je pritegnilo mojo pozornost in odločitev je bila preprosta. V Kranj na pizzo. Glede na to, da je Pizzeria Orli v Tenetišah ena izmed najboljših pizzerij v Sloveniji, ni hudič, da ne bo tudi napolitanska pizza v Kranju dobra. In sem šel.

Pizzerijo 400 gradi je preprosto najti. Sicer se ne da do nje zapeljati z avtom – ker v starem mestnem središču – btw. že precej časa nisem bil v Kranju in se je kar precej spremenil. Pizzerija je velika – dva večja prostora spodaj in še dodatna dva v zgornjem delu.

Ker nisem bil povsem prepričan ali so pri njih obvezne rezervacije, sem se odpravil ob takšni uri, da sem pričakoval, da bo pizzerija bolj prazna. Pa sem se motil. Spodnji del je bil bolj ali manj zaseden, zgornji del pa rezerviran.

Prijazno osebje je plus 400 gradi in tudi cene pizz so dokaj normalne. Marinara stane 8,90 evra. Najdražja je bresaola, ki stane 15,50. Po obrazih gostov sem bil prepričan, da ne bom razočaran nad pizzo.

Uporabljajo peč na plin, ker ne smejo kuriti drv v starem mestnem jedu in uporabljajo droži za pripravo testa. Tudi pizza, ki sem jo zelo hitro dobil na mizo je bila na prvi pogled zelo “lična” in očitno si pizzajoli vzame tudi nekaj časa za samo postavitev, kar je zagotovo plus.

Testo je okusno – zmotilo me je samo, da očitno dodajao pred peko še eno dodatno moko, ki naredi testo malce bolj “crunchy”. Sicer pa pizza ni bila zažgana, kar je ponavadi težava pri napolitanskih pizzah, prav tako pa je bila paradižnikova omaka ravno prav kisla in sočna.

Z drugimi besedami – pizzo lahko zelo preprosto ješ z rokami, ker testo ni “tekoče” in tudi na krožniku ni “juhe”. V bistvu sem bil precej presenečen nad vsem skupaj, saj ponavadi, ko je veliko objav na družbenih omrežjih – to pomeni, da ni kvalitete, je pa dober marketing. Tukaj gre pa eno z drugim.

Zagotovo pridem še kdaj!

  • cena marinare je 8,90 evra
  • moja ocena 400 gradi pizze je 4,9 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

Ta objava ni plačana, ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja