porka eva pizzerija ajdovscina 3 porka eva pizzerija ajdovscina 3

Pizzeria in pivnica Porka Eva (Ajdovščina) / had testira pizze / ocena 4,9

Gremo na pizzo v Novo Gorico, je pred leti pela skupina Bianco. Sedaj bi lahko to spremenili in naredili “rimejk” – gremo na pizzo v Ajdovščino, in sicer v pizzerio Porka Eva, ki sem jo obiskal ta vikend in bil nadnavdušen. Zagotovo je vredno, če ste v teh krajih poiskati naslov Lokavec 156 in uživati v njihovi pizzi.

Pred časom sem slišal dobre besede o pizzeriji Porka Eva in njihovih pizzah. Ko sem se vračal iz Italij, sem se odločil, da poskusim. S pomočjo navigacije sem našel Porka, Evo, parkiral in sedel za mizo.

Pizzerija je malce starejšega datuma in zagotovo pri njih velja, da ne sodiš knjige po platnicah, vendar je personal mlad in prijazen. Ker so imeli na meniju marinaro, je bila izbira precej preprosta. Naročim, grem na wc in si umijem roke, in ko pridem nazaj, sem ravno dobil pizzo na mizo. Kaj? Prosim?

Ja. Manj kot štiri minute so potrebovali, da so pripravili pizzo, jo spekli in da sem jo dobil na mizo. Za razliko od večine pizzerij pri njih ne “šparajo”. Veliko sveže bazilike, tudi česna veliko edino, kar me je zmotilo, je, da so bili pelati za moj okus malce preveč slani. Ampak to je majhen detajl, ki verjetno varira od teže roke “pizzajolija”.

Sicer pa, okus testa je vrhunski. Pizza kljub temu, da je tanka, ni imela “luže” ali “juhe” sredi pizze. Kljub temu, da sem pizzo jedel zelo pozno, nisem imel nobenih težav z njenim prebavljanjem, kar me je pozitivno presenetilo. In ja, zagotovo ena boljših pizz pri nas – če bi bila ta pizzerija v Ljubljani, bi bila definitivno hudo oblegana.

Pozitivno presenečen in navdušen nad Porka Evo:

  • cena marinare je 9,50 evra
  • moja ocena Porka Eva pizze je 4,9 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

 

Ta objava ni plačana ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!

  1. Pizza je dobra, ampak mi smo jo dobili mrzlo, čeprav je bila enako hitro postrežena.

Komentarji so zaprti.