Pops Pizza Sport Ljubljana9 Pops Pizza Sport Ljubljana9

Pop’s Pizza & Sport, Ljubljana / had testira pizze / ocena 4,8

Pop’s Pizza & Sport je nova pizzerija v Ljubljani, na Bregu 2, ki so jo odprli včeraj. V Pop’s Pizza & Sport pripravljajo napolitanske pizze – testo zori 48 ur, v peči pri 450 stopinjah pa pizzo pečejo 60 sekund. S tem je Verace dobil konkurenco, saj gre za podoben način priprave pizze in z eno razliko – pizze v Pop’s Pizza & Sport niso “tekoče”.

Težko je ocenjevati pizzo na otvoritvi. Pa vendar bom vseeno storil to. Pizzerija na Bregu je drugačna od pizzerij, ki jih poznam. Veliki lestenec, ki krasi celoten prostor, veliko zlate in baker barve, tri nadstropja, velike mize … Sicer se nisem počutil kot v pizzeriji, ampak drugačnost je lahko zanimiva, predvsem pa je lahko atraktivna.

Kot omenjeno – na otvoritvi so vse stvari malce drugačne, kot pa so potem, ko se stvari spravijo v normalni tok. Glede na to, da je pet oseb pripravljajo pizze in jih sproti dostavljajo vsem gostom, ki so bili na otvoritvi – je šlo za precej drugačen potek, kot bo sicer. Predvidevam.

Prosil sem za pizzo marinara (pizza zgolj s paradižnikovo omako, česnom, olivnim oljem in par lističi sveže bazilike). In po minuti je bila pizza pripravljena. Ni bila tekoča, ampak ravno prav pečena, testo ni bilo zažgano, ampak okusno. In paradižnikova omaka je odlična. Glede na to, da mi pri pizzi veliko pomeni, da jo lahko jem z roko – je to napolitanska pizza, ki se dejansko lahko je z roko in ti ne pade ves nadev nazaj na krožnik. Mene je navdušila, kljub vsej gužvi in težkih pogojih za peko pizz – če bi kdo izdal podatek koliko pizz je bilo včeraj pripravljenih, bi bila številka definitivno impresivna.

Pizze niso največje – v Ljubljani lahko dobite precej večje pizze, če se vam gre zgolj za to. Če pa uživate v dobrem testu (jaz ne morem napisati sestavinah) potem je pizzerija na Bregu, ki jo morate obiskati. Pizze so ravno prav velike, predvsem pa pizza ne obleži v želodcu, kar je problem v večini primerov. Kot sem uspel včeraj izvedeti, Pop’s Pizza & Sport ne bo ponujal veganskih pizz.

Glede na to, da včeraj še niso imeli cenikov na mizah, za cene pa tudi nisem spraševal, se bom moral še enkrat vrniti v Pop’s Pizza & Sport in še enkrat testirati njihovo pizzo, da ugotovim, če je ocena res takšna, kot sem jim jo podelil.

 • moja ocena pizze je 4,8 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Edino ena stvar me je zmotila – zakaj hudiča je v imenu pizzerije Pop’s Pizza & Sport – beseda Sport? Tega pa nisem uspel razvozlati.

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

 1. Športno nategovanje hipsterjev s kruhom prelitim s konzervirano paradižnikovo mezgo. Evo, to je ta Sport pripona.

 2. Predvidevam, da bodo ohranili športne projekcije predhodnega lokala na isti lokaciji…?

  1. Se popolnoma strinjam z Mojco:
   1)pozdravi osebja: živjo in adijo+čau
   2)postrežba zelo “po domače”, natakarji se med seboj zbadajo in zafrkavajo pred gosti… slovenščina močno šepa…,
   3)nepobrisana miza,
   4)čistoča pribora sumljiva,
   5)jedilni list, tudi tisti, ki naj bi bil v slovenščini, je poln italijanskih izrazov, torej je popolnoma nejasen,
   6)pizza – testo je bilo v sredini pod nadevom še surovo, krasna, tenko narezana šunka pa nametana v kupčke, da se ni moglo prepeči, paradižnik brez okusa po paradižniku, gobic za okras…
   5)za tako uslugo zelo drago

   Prišla sem zaradi dobre ocene na Odprti kuhni, vendar ni realna in jim ne bom več zaupala, pa tudi v ta lokal me ne bo več.
   Tudi Prijateljem jih bom odsvetovala!
   LP, Marjana

  2. Enaka izkušnja.
   Sigurno ne grem več in tudi odsvetujem prijateljem.

 3. se strinjam s predhodniki,kot ljubitelj pic mocno razocaran,da o ceni ne bi.12eur za pico je prevec,,sploh ce kulinaricen podpovprecek.obisk odsvetujem.

Komentarji so zaprti.