Pizza Kucha / pizza iz kislega testa / had testira pizze / ocena 4,4

Kucha, veganska restavracija na Mašera Spasičeva ulici 8, ima ob sredah v svoji ponudbi pizzo iz kislega testa. Sam sem njihovo hrano odkril že pred časom in so me navdušili, ko pa sem pred časom izvedel, da ob sredah (prej ob četrtkih) ponujajo svojo vegansko pizzo iz kislega testa, sem se odločil, da jo preizkusim. Za vse ljubitelje mesa – v Kuchi

Kucha ni povsem tradicionalna gostilna. Hrano naročiš za “šankom”, greš sam ponjo, ko zakličejo tvoje ime, prav tako sam odneseš ostanke hrane. Prostor je velik in svetel. Mize pa precej domače – nekatere večje, druge manjše in lahko se ti zgodi, da si boš mizo delil še z ostalimi obiskovalci. Osebje, ki pripravlja hrano je prijazno, predvsem pa je precej domač občutek v Kuchi.

Pri njih ni mogoče izbirati med 100 pizzami, saj ob sredah ponujajo zgolj eno. Vegansko pizzo, brez sira, kar me je navdušilo. Njihova pizza je pripravljen iz kislega testa in tokrat je bila na njej domača paradižnikova omaka s česnom, topinamburjeva krema, zeliščni pesto in rukola. Pizzo pečejo v električni peči in pizzo ne dobiš postreženo na krožniku, ampak jo dobiš razrezano na koščke in na lesenem “podstavku”.

Pizza je tanka in dovolj kompaktna, tako da jo lahko preprosto ješ z roko. Vendar je ta kompaktnost posledica pečenja v električni peči in preveč zapečenega testa, kar se čuti pri samem okusu. Ni moteče, vendar bi malce krajši čas pečenja pričaral povsem drugačen okus testa.

Njihova paradižnikova omaka s česnom je okusna – vendar je precej prevladujoč okus česna in posledično se omako iz topinamburja (jeruzalemske artičoke) precej manj okusi, kot bi se sicer. Zeliščni pesto je okusen in da dodaten okus sami pizzi. Vendar z dodatkom rukole nastane malce preveč različnih okusov na sami pizzi.

Pizza je, kljub paradižnikovi omaki s česnom lahko prebavljiva in ne ostane v želodcu. In verjetno se bom še kakšno sredo vrnil v Kucho, da vidim, če bodo pri pripravi pizze dali kreativnosti svojo pot in bodo pripravili povsem drugačno pizzo.

 • cena pizze je 8 evrov
 • moja ocena pizze iz kislega testa brez sira je 4,4 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

 1. V nedeljo sem sla v Pinijo probat pizzo ki ste jo tako dobro ocenili……
  Niti pribluzno ni bla kot na sliki se sreca da sem rekla naj dajo salso namesto sira od zelenjave pa samo gobe in okisani articoki… zalostno
  Zal zelo razocarana
  Najboljsa pizza na obali je v Noro v Kopru kjer imajo vedno eno vegansko pizzo na izbiro

  1. jaz ne morem oceniti pizze, ki ste jo vi dobili na kroznik. jaz sem ocenil na podlagi tistega, kar sem dobil in pojedel.

   upam, da ste to povedali tudi natakarju in da niste bili tiho, ker edino tako se lahko karkoli spremeni

   p.s.: pa ste narocili enako pizzo kot sem jo jaz? in ni bilo na njej zelenjave, oliv, jacevcev, gob?

   ce ni bilo nic od tega, zakaj niste zavrnili pizze?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja