Refresh

This website www.had.si/blog/2019/07/16/fetiche-bar-new-age-veganska-pizza-iz-kislega-testa-had-testira-pizze-ocena-49/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Fetiche bar new age veganska pizza iz kislega testa had testira pizze ocena 491 Fetiche bar new age veganska pizza iz kislega testa had testira pizze ocena 491

Fetiche bar / new age veganska pizza iz kislega testa / had testira pizze / ocena 4,9

Pizzo v Feticheju na Cankarjevem nabrežju 25 sem že testiral v začetku leta. Moja ocena za pizzo iz kislega testa je bila 4,4. Takrat na meniju niso imeli veganske pizze, ampak so mi jo posebej pripravili iz margherite. Sedaj  so to spremenili in na meniju imajo vegansko pizzo, ki me je včeraj navdušila. Zakaj?

Zakaj sem sedaj dal pizzi iz Feticheja oceno 4,9? Preprosto zato, ker to kar sem dobil na mizo pred sebe je bilo nekaj povsem drugega kot sem pričakoval.

Ste že jedli pizzo, ki je bila sestavljena iz koruznega testa s sončničnimi semeni, špinače, “sira” iz indijskih oreščkov, artičok, pinjol in olivnega olja? Ne? Se vam zdi, da to ne gre skupaj? Tudi meni se je, ko sem gledal meni.

Ko pa sem prvič ugriznil v pizzo, se mi je nasmejalo. Okusi gredo hudičevo dobro skupaj. Predvsem pa je zanimivo, da nekdo izbere takšne sestavine in jih da na vegansko pizzo. Daleč stran od vseh tistih prežvečenih sestavin, ki jih ponavadi dobimo ljudje, ki se ne prehranjujem s sestavinami živalskega izvora na pizzah.

Mogoče omenim, da sem na koncu krožnik s prsti tako detajlno počistil, da ni bilo na njem niti koščka ničesar. Definitivno je bilo to zame eno veliko presenečenje, predvsem pa okusno in nasitljivo.

Postopek priprave pizze v Feticheju je takšen: 24 ur kislo testo vzhaja, potem ga v peči spečejo (električni, vendar se to sploh ne opazi) in razrežejo. Na koncu nanj naložijo nadev. Testo, ki ga uporabljajo je koruzno s sončničnimi semeni.

Tale pizza sodi definitivno med (zame!!!) najboljše pizze v Ljubljani in edino Tia’s Pizza se lahko primerja z njo. Ja, včasih je potrebno večkrat iti v isto pizzerijo. In naslednja je na vrsti pizzerija Pop’s Pizza & Sport, ki sem jo obiskal na otvoritvi. Moram preveriti še enkrat..

  • cena veganske pizze je 14,00 evrov
  • moja ocena njihove gourmet pizze je 4,9 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.