Tias Pizza najboljsa pizza v Ljubjani 6 Tias Pizza najboljsa pizza v Ljubjani 6

Tia’s Pizza / najboljša pizza v Ljubljani / had testira pizze / ocena 4,9

Pizzerijo Tia’s Pizza se nahaja na Cesti 24. junija 25 v Črnučah in so jo odprli letos januarja. Pred par dnevi me je nanjo opozoril kolega in glede na to, da je njihov slogan – kjer pizzo jemo z rokami, me je prepričal, da jo obiščem. Pričakovanja niso bila velika, kajti do sedaj še nisem slišal za njih. In za tiste, ki se jim ne da brati do konca. Tia’s Pizza ima zame trenutno najboljšo pizzo v Ljubljani. Je pa njihov stil pizze pinsa pizza.

Lokal leži v obrtni coni v Črnučah – nasproti Tobačne Grosista. Sam sem si moral pomagati z navigacijo, saj tega konca Ljubljane nisem poznal. Pizzerija je prijetno urejena in ima par miz tudi zunaj. Lastnik je Italijan, ki je bil včeraj tudi natakar – iz prve roke sem izvedel veliko informacij o sami pizzeriji in načinu priprave pizze.

V ponudbi imajo dve veganski pizzi. Glede na to, da res nisem ljubitelj veganskega sira, je bila odločitev precej težka. Pa vendar sem se odločil za pizzo vegan fresca, ki je sestavljena iz: veganske mozzarelle, sejtana, rukole, češnjevega paradižnika, oliv taggiasche, mehihške veganske kreme, origana in ekstra deviškega olivnega olja. Sestavine mi nekako niso šle povsem skupaj, saj nisem niti ljubitelj sejtana, niti veganskih sirov. Pa vendar, včasih moram živeti drzno.

Njihova pizza ni napolitanska, niti ni narejena iz drožev. Gre za njihov recept in njihova pizza je povsem drugačna, kot sem jih sedaj navajen. Testo je sestavljeno iz treh različnih vrst moke in ga pustijo vzhajati 48 ur. Kljub temu, da pečejo pizzo v električni peči (ki je state of the art), tega ne bi nikoli ugotovil. Ampak sedaj k pizzi, ki sem jo dobil na mizo.

Pizza je bila na leseni dili in že sam pogled nanjo je bil zame presenečenje. Ponavadi na pizzo namečejo sestavine in voila, to je to. Pizza je bila “instagramabilna” in komaj sem čakal, da zagrizem vanjo. Testo je ravno prav “crunchy”, da lahko pizzo ješ z rokami. In rukola ni bila “uvenela”. Ko sem poskusil sejtan in vegansko mozzarello sem bil navdušen – nista imeli preveč specifičnega okusa, ki ju sovražim pri sirih na pizzah, ampak sta se lepo povezala s celotnim okusom pizze. Mogoče je bilo na pizzi malce preveč olivnega olja, vendar je bilo kvalitetno olje in sploh ni bilo moteče.

Pizzo sem “zmazal” do konca in kljub temu, da je pizza precej velika (mogoče se mi je zdelo to, ker ni okrogla) mi ni ostala v “trebuhu” in sem lahko po njej normalno funkcioniral. Definitivno pa je to zame trenutno najboljša pizza v Ljubljani – bi pa želel, da bi nekdo testiral še njihovo “navadno” pizzo, da bi lahko naredil primerjavo.

 • cena pizze je 8,90 evrov
 • moja ocena pizze je 4,9 (na lestvici ocen med 1 in 5) in je do sedaj najboljše ocenjena pizza

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

 1. Mogoče ti je top, ker si končno dobil kremasto sestavino, ki si jo vedno preskočil.

  1. wrong. ravno to sem napisal:
   Sestavine mi nekako niso šle povsem skupaj, saj nisem niti ljubitelj sejtana, niti veganskih sirov. Pa vendar, včasih moram živeti drzno.

 2. Na tvoje priporočilo smo šli na pizzo sem po pohajkovanju po Rašici. Gladko rečem, da je bilo najboljše testo, ki sem ga do zdaj probal. Jedli smo 2 vegi in 2 mesni pizzi in čeprav nismo pretiravali s kreativnim izborom, so imele vse nekaj svojstvenega in večinoma izvrstnega. Gotovo kmalu pridem spet na kakšno bolj zanimivo. Ne bi rekel desetka, ampak daleč pa ni. Zelo priporočam!

  1. hvala. vedno rad slisim druga mnenja. ker mogoce je moj okus drugacen in ce dobim komentar, ki potrdi, potem vem, da sem na pravi poti :)

   vesel.

 3. Z njihovega menija smo s sodelavci poskusili skoraj vse pizze (razen veganskih) – vse so odlične. Do sedaj še nismo našli “slabe” pizze.

  Testo je izjemno. Sestavine na testu, ki jih uporabljajo so v prvi vrsti izjemnega okusa. Verjetno ne škodi, da so kvalitetne in sveže. Če bi bilo mogoče, bi svinjsko rolado z zelišči naročil kot stand alone dish. 5/5

  Dodaten velik plus pa je postrežba oziroma customer service, ki je prav tako vrhunska/-ski. 5/5

  Najboljša pizza iz ponudbe: Carpaccio

  1. hvalaaaaa. vesel, da ni samo moj okus taksen :)

   mene vedno znova navdusijo okusi njihovih pizz :)

   1. Hvala za priporočilo
    Imela sva na obisku 8 američanov in 2 nizozemca … in ju peljala v Tia’s pizza
    Malo so na debelo pogledali na nas 12 ljudi vendar so vse uredili … in za vse so bile pizze res top

 4. Definitivno najboljše pice, najbližje izvirniku, torej italijanski pici. Bravoooo!

 5. Se strinjam s tabo, meni ta čas najljubša pizza v Lj, bila večkrat, za enkrat mi carpaccio zmaga.
  Tudi ambient mi je všeč, nepretencijozen, tja se pride na dobro pizzo in basta :)

Komentarji so zaprti.