Gostilnica in pivnica Vič je novost – otvoritveno zabavo so imeli v petek. Pivnica je nasproti Cirkusa, na naslovu Trg MDB 8, v Ljubljani. Ker sem bil že tam, sem se seveda odločil, da bom testiral njihovo zelenjavno pizzo brez sira. Pri njih ponujajo cel kup ostale hrane – burgerje, rebrca in tudi kosila. Njihova pizza je klasična in se razlikuje od teh, ki sem jih testiral do sedaj.

Lokal je prijetno urejen in tudi osebje je prijazno. Kot že omenjeno, sem naročil pizzo, ki jo naročim ponavadi – vegetarijansko brez sira (pri njih se imenuje zelenjavna). Sestavljena je iz pelatov, paprike, bučk, jajčevcev, koruze, gobic, olive in origana. Ja, prav ste prebrali – na pizzo dodajo origano, kar je v teh časih precej velika redkost.

Glede na to, da ne gre za klasično pizzerijo, so bila tudi moja pričakovanja nižja, kot so ponavadi. Na pizzo sem sicer čakal dlje časa, kot ostali, ki so jedli ostalo hrano, pa vendar, ko sem dobil pizzo na mizo, sem bil precej pozitivno presenečen. Ni bila vsa zelenjava na pizzi vložena! Vendar je bilo par sestavin na žalost iz “konzerve”. Škoda, ker so dodali koruzo, ki se mi zdi na pizzi povsem odveč, prav tako je škoda, da imajo njihovi pelati preveč okusa, kajti s tem ubijejo okus ostalih sestavin.

Njihova pizza je tanka in lepo zapečena. Tudi z roko se jo da normalno jesti. Vendar se čuti razlika med pizzami iz kislega testa, napolitanskimi pizzami in temi klasičnimi, ki so pripravljene po ustaljenih metodah. Tudi obležijo drugače v želodcu. Kot sem že zgoraj omenil – sem presenečen nad njihovo pizzo, kajti pričakovanja so bila precej nižja.

Poleg tega je tudi cena njihove pizze primerna. Velika zelenjavna pizza stane 6,70 evra, kar je zelo ugodna cena za Ljubljano. Z manjšimi popravki ima Gostilnica in pivnica Vič precej velik potencial.

  • cena pizze je 6,70 evrov
  • moja ocena pizze je 3,5 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.