Casa della Pizza Izola 3 Casa della Pizza Izola 3

Casa della Pizza, Izola / had testira pizze / ocena 4,0

Pizzerija Casa della Pizza v Izoli je bila ena izmed mnogokrat omenjenih pizzerij v komentarjih, ki jo moram obiskati. Ker sem bil na Primorskem, sem si vzel čas, da jih obiščem. Pred tem sem med brskanjem po spletu ugotovil, da se oni ponašajo z najboljšo pizzo v Sloveniji v letu 2023. So tudi mene tako navdušili ali pa sem odšel iz pizzerije precej drugačne volje?

Casa della Pizza se nahajao na naslovu Dantejeva ulica 4, v Izoli. Pizzerija je velika. Ko sem prišel, je bila povsem polna, kar lahko pomeni, da so pizze pri njih dobre in jih ljudje radi obiskujejo. Cene pizz na spletu se razlikujejo od tistih na meniju v pizzeriji.

Že ko sem sedel za mizo in pogledal po sosednjih mizah, kjer so bile pizze, sem dobil en tak čuden “občutek”. Kot vedno sem naročil pizzo marinaro – ker je nimajo na ponudbi, sem naročil margerito brez sira. Svoje testo pripravljajo s pomočjo kvasnega nastavka »lievito madre«.

Glede na to, da se samo hvalijo, da imajo najboljšo pizzo na Obali, so bila pričakovanja precej visoka. Ko sem opazoval ostale goste v pizzeriji, ki so se dolgočasili, mi je postalo jasno, zakaj. Ker so dolgo časa čakali pizzo. Jaz sem jo dobil na mizo po približno pol ure. Glede na testo, ki ga pripravljajo – me je to malce presenetilo. Vendar ko sem dobil pizzo na mizo, mi je vse postalo jasno.

Pizze v pizzeriji Casa della Pizza pečejo v električni pečici. Posledično to traja dlje časa, kot bi trajala peka v peči na drva ali kombinirano peči. In ko je pizzerija polna, to pomeni precej dolgo čakanje na pizzo. Namesto “napolitanske” pizze sem dobil nek hibrih pizze.

Testo je zaradi peke pizze v električni pečizi spodaj precej kompaktno in ni mehko, kot je pri napolitanski pizzi. In verjamem, da obstaja cel kup ljudi, ki jim je takšno testo všeč. Jaz sem bolj na strani napolitanske pizze in ne nekega približka nečemu. Pizza se sicer super reže in lahko se jo je z rokami, vendar je bila paradižnikova omaka- druga najpomembnejša sestavina pizze, preveč sladka. Kot bi jedel sladko pizzo – dodati sem moral kup soli in olja s pekočino, da je bila pizza ok.

Škoda. Pričakovanja so bila visoka, pristanek bolj realen. Verjamem, da je mnogim ljudem všeč njihova pizza in zato je pizzerija tudi polna mene pač niso prepričali in v letu 2023 se rade volje izognim takšnim pizzam, ko je na voljo toliko boljših za moj okus.

  • cena margerite napoli brez sira je 9,50 evra
  • moja ocena Casa della Pizza pizze je 4,0 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Na Obali vam priporočam dve pizzeriji – po tem, ko je Noro zaprl vrata

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

Ta objava ni plačana, ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!

  1. Gostilna in picerija Anja v Budanjah pri Vipavi.
    Debelejše testo, kot pri “navadnih” pizzah, a je vredno poskusiti.

Komentarji so zaprti.