Picerija Vesuvio Portoroz 1 Picerija Vesuvio Portoroz 1

Picerija Vesuvio, Portorož / had testira pizze / ocena 4,8

Picerija Vesuvio v Portorožu je pizzerija, ki je še nisem obiskal, kljub temu, da sem dobil že več namigov, da jo moram obiskati in da so njihove pizze odlične. Današnji dan sem izkoristil za obisk pizzerije v Luciji (Obala 188) in priznam, da sem vesel, da sem jo obiskal, saj “imam” tako zelo dobro pizzerijo tudi v Portorožu.

Ko so zaprli pizzerijo Noro v Kopru, sem bil žalosten. Bila je daleč najboljša pizzerija v Sloveniji. Tako dobra, da sem pri njih po eni marinari naročil še eno marinaro za desert. To pove vse o pizzeriji in njihovi pizzi.

Ker sem o piceriji Vesuvio slišal že precej pozitivnih zgodb, je bila danes na “meniju”. Pizzerija je “stacionirana” v mirnem okolišu Lucije (upam, da je tam še vedno Lucija) in osebje je zelo prijazno. Imajo teraso in veliko prostora tudi znotraj.  Ob ponedeljkih so zaprti, ob petkih delajo od 12. do 23. ure, sicer pa so odprti med 12. in 22. uro.

Testo vzhaja 48 ur in njihove sestavine, ki jih uporabljajo so odlične. Kot ponavadi sem naročil pizzo marinaro – in seveda pri tem preveril, da na njej ni sira, kot je pri marinarah v nekaterih picerijah v Ljubljani, ki imajo občutek, da lahko spreminjajo stvari po svoje.

Pizzo sem dobil zelo hitro na mizo in priznam, da sem bil malce presenečen, ker je bilo na njej ogromno pelatov. Za moj okus preveč, vsaj na prvi pogled, saj je bila pizza utopljena z njimi. Pa vendar, ker je okus pelatov odličen, me dejansko ni motilo to in sem jo z največjim veseljem “zmazal” še prej kot bi rekel keks. Seveda sem na koncu to omenil osebju in so sprejeli mojo opazko z veseljem, saj se zavedajo, da se lahko le tako izboljšajo.

Sicer pa je bilo testo točno takšno kot ga imam rad na “napolitanskih” pizzah – ni mehko, ampak ravno prav crunchy, da paradižniki ne stečejo s pizze, z ravno dovolj origana, prav tako pa mi je zanimiv cel česen na pizzi, saj sem sicer navajen naribanega.

Cenik pizz si lahko ogledate na njihovi spletni strani. Cena marinare me je presenetila, saj je to končno pizzerija, kjer ne želijo “olupiti” stranke, ki pride k njim na pizzo. 3 in več evrov nižja cene pizze je pač dovolj dober argument, da bom v Portorožu zagotovo vedno zašel k njim!

  • cena marinare je 7 evrov
  • moja ocena Vesuvio pizze marinara je 4,8 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja