Baffi House Of Pizza 4 Baffi House Of Pizza 4

Picerija Baffi House Of Pizza, Radovljica / had testira pizze / ocena 4,6

Včeraj me je pot vodila na Gorenjsko. V picerijo Baffi House Of Pizza, ki si deli prostor s Šmeks barom, na naslovu Gorenjska cesta 24 v Radovljici. Ko sem pisal o pizzeriji Orli v Tenetišah, ki me je povsem “sezula”, je bila v komentarjih večkrat omenjena picerija Baffi in ni hudič, da ne bi poskusil njihove pizaze. In sem šel na pot. Na Gorenjsko na napolitansko pizzo.

Lokal je prijetno urejen. Sicer je precej glasno, vsaj v delu, kjer sem sedel jaz in je bila zraven malce glasnejša družba treh. Tako sem imel priložnost “uživati” v gorenjskem narečju, medtem ko sem čakal na pizzo. Všeč mi je, da imajo na meniju zgolj 10 pizz in ne n-pizz, kot je sicer navada v Sloveniji.

Naročil sem marinaro, ker edino tako lahko ocenim testo in paradižnikovo “omako”, ki je zame bistveni del. Zelo hitro jo dobil na mizo in bil vesel, ker je bila pizza že razrezana. Malenkost, ampak precej pomembna, še posebej za vse tiste, ki jemo pizzo kot jo je treba jesti – z rokami.

Priznam, pričakovanja so bila visoka, saj je bilo veliko komentarjev v smislu, da ima Baffi boljše pizze kot jih imajo Orli.

Prvi grižljaj pizze je bil stik z realnostjo. Malce preveč slana paradižnikova omaka in malce preveč origana. Ko sem začel “prežvekovati” testo pa sem ugotovil, da je preveč “gumijasto”. Da se očitno glutenske vezi niso dovolj razgradile in pizza ni “stekla” po grlu, kar sicer pričakujem od napolitanske pizze in sem dobil “čmokljato” pizzo.

Seveda obstaja možnost, da sem naletel na takšno testo, saj kasneje, ko sem govoril s “pizzajolijem” mi je razložil, da testo pri njih vzhaja 3 dni in da ne bi smelo biti “gumijasto”. Presenečen sem bil, ko se mi je celo zahvalil za kritiko, saj se lahko le tako izboljša. Sam precej dobro vem kakšna mora biti napolitanska pizza iz naravno kvašenih droži.

Posledično je pizza, ki sem jo jaz jedel dobila oceno 4,6, medtem ko bi pogled na ostale goste v Baffiju in njihove komentarje na pizzo verjetno dal drugačno, višjo oceno.

Ko sem plačeval, sem se odločil, da bom Baffiju dal še eno možnost v bližnji prihodnosti in da bom videl, če je bila dejansko enkratna težava v testu ali pa imajo res takšno testo. Zagotovo pa je Baffi zanimiva in dobrodošla novost v tem delu Gorenjske, kjer sicer slovijo po “old skul” pizzah.

  • cena marinare je 8,20 evra
  • moja ocena pizze v Baffi House Of Pizza je 4,6 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

Ta objava ni plačana, ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!

Komentarji so zaprti.