Pizzeria Koper Celje 4 Pizzeria Koper Celje 4

Pizzerija Koper, Celje / had testira pizze / ocena 3,5

Pizzerija Koper je v Celju. Na svojem meniju nimajo samo pizz, ampak tudi ostale italijanske jedi. In ker sem se pred dnevi sprehajal po Celju, kjer priznam, da nimam pojma kje se dobro je, sem opazil, da je njihova terasa polna domačinov in da so zadovoljni. To je eden izmed “znakov” kam jesti, če ne poznaš najboljše okolice in njihovih restavracij.

Lokal je ogromen. Ima dve terasi, eno spredaj, drugo zadaj. In veliko prostora v notranjosti. Ker sem zadnje čase navdušen nad “napolitanskimi” pizzami, sem bil presenečen, ko sem opazil, da imajo na meniju tudi možnost takšne pizze – in da imajo na meniju tudi marinaro in mi ne bo potrebno razlagati o svojem načinu prehranjevanja.

Neapeljska marinara je bila 6,10 evra in okoli 12:45 sem jo naročil. Spijem Coca Colo, pogledam na uro in ugotovim, da je minilo že več kot 45 minut od naročila. Prijazno vprašam natakarja, če je kaj narobe in pove, da imajo “težave” s picopekom, ampak, da se sedaj ravno peče moja pizza. Ok. Bom preživel.

Mine naslednjih 20 minut in še enkrat vprašam natakarja o pizzi. Tudi ljudje za sosednimi mizami, ki so čakali na pizzo so spraševali o tem kdaj bodo končno nasitili svoje želodčke. Natakar pove, da bo pizza v roku 10 minut, da jo je ravno dal peči.

Razumem. Je gužva. So težave. Vse razumem. Ampak zakaj za hudiča mi nihče ne more povedati ob naročilu, da bom čakal na pizzo 1 uro in 15 minut? Saj ni tako težko. Lahko bi spil pijačo in lahko bi našel kakšno drugo restavracijo kjer bi se nasitil. Še na “slow foodu” ne čakam toliko časa na prvo jed kot sem čakal na pizzo v Pizzeriji Koper.

Ko sem dobil na mizo pizzo, sem se skoraj “zjokal”. Ok. Nekako je bilo podobno temu kar sem pričakoval, ampak nisem pa pričakoval, da mi bo nekdo ubil pizzo s česnom, ki ga je bilo toliko, da bi lahko pripravil vsaj 5 različnih marinar. Namesto, da bi bilo malce več “paradižnika”, so se odločili, da je boljše če bo veliko česna. Marinara mora vsebovati česen, ampak to ne pomeni, da mora biti toliko česna kot je paradižnika na pizzi.

Testo je bilo povsem solidno. Ni bil presežek, je pa škoda, ker se je na delu pizza preveč zapekla in je imela povsem “grenak” okus, kar sploh ni ok za pizzo. Ampak sem preživel. Pojedel do konca in čez čas začutil česen v želodcu. Tudi samo testo je bilo kar težko prebavljivo v želodcu.

Ja, pizze so precej zahtevna jed in niso to na prvo žogo. In naslednjič bom raje prej naredil “research” in ugotovil kje imajo dobre pizze, kot pa šel v poln lokal in potem kasneje pizdil nad postrežbo in v končni fazi tudi nad samo pizzo. Se zgodi, kajne?

  • cena pizze je 6,10 evrov
  • moja ocena pizze je 3,5 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

  1. Had, sprobaj pico v Dimniku – Trbovlje (vzemi: naj naj pizza dobiš eno top omako) do zdaj med boljšimi picami!

Komentarji so zaprti.