Unboxing Macbook Air / star sem in nimam rad sprememb

Včeraj sem vas spraševal kaj izbrati / Macbook Air, Macbook, Macbook Pro? Odločitev je bila vse prej kot preprosta, ampak kot je iz naslova razvidno, se je v mojih rokah znašel še en Macbook Air. Zakaj? Ker sem star in nimam rad sprememb.

Če sem nekoč trdil, da so spremembe edina stalnica, lahko sedaj malce korigiram izjavo. Z vsakim letom se očitno bolj bojim sprememb, predvsem pa se mi je težje prilagajati in predvsem se težje navadim novih stvari. Pred dvajsetimi leti bi se smejal takšni izjavi, sedaj pa se zavedam, da je to postala realnost tudi zame.

Zakaj torej Macbook Air?

Ker zadosti vsem mojim potrebam. No, diska je premalo, ampak rešitev je JetDrive, ki ga bom v kratkem nabavil. Procesorske moči je povsem dovolj in tudi hitrost procesorja mi zadošča za moje potrebe. Predvsem pa je dejstvo, da sem navajen tipkovnice – sem poskusil tipkovnico novega Macbook Proja in Macbooka, pa bi se moral navajati na njihovo razporeditev in tipke. USB C je sicer super, ampak Macbook Air ga nima. Ima pa USB 3, kar bo tudi zadostovalo mojim potrebam.

Tudi zaslon ni retina, kot je pri ostalih dveh, ampak to zame ni bil faktor. Je pa dejstvo, da je cena Aira skoraj 400 eurov nižja od ostalih dveh modelov. Nisem gledal na ceno, ampak ko sem dal na kup + in – je bila odločitev bolj preprosta.

V bistvu bi jaz najraje videl, da bi imel na disku vse svoje datoteke, dostope, maile in kar potrebujem in bi ga lahko samo prestavljal iz enega računalnika v drugega. Brez migracij in vsega ostalega – ni zakomplicirano, ampak preprosto se mi ne da s tem ukvarjati.

 1. JetDrive 128GB, 107 EUR
  hitrost: branje 95 MB/s; zapisovanje: 60 MB/s

  Samsung 128GB EVO+ MICRO SDXC, UHS-I,class10, U3, 4K, UltraHD, 56EUR
  hitrost prenosa: branje do 100 MB/s z vmesnikom UHS-I; pisanje do 90MB/s z vmesnikom UHS-I

 2. Pozdravljeni,

  smem izvedeti koliko je star vaš prejšnji macbook? Tudi jaz si lastim enega in je po 3 letih uporabe še vedno kot nov.

  Lp

 3. 2011 je en, drugi je 2014 :)

  in drzi, se kot novo. sam mal imam tezav z zaslonom

Komentarji so zaprti.