Unboxing MacBook Pro 13″ Touch Bar 2018 / in še Fortnite bom lahko igral

Ko sem konec lanskega leta izbiral med Macbook Projem in Macbook Airom, sem se odločil za slednjega. Sedaj pa sem ugotovil, da na njem ne morem igrati igre Fortnite in sem obiskal trgovino EPL in se odločil za MacBook Pro 13″ Touch Bar 2018, ki stane okoli 2000 evrov.

Ta objava ni plačana / sponzorirana. S trgovino EPL imam vedno dobre izkušnje. Tokratni nakupni proces je trajal manj kot 5 minut in mi niti ni bilo potrebno plačati parkinga pod Kongresnim trgom, kjer je prvih 15 minut zastonj.

Zakaj sem se odločil za MacBook Proja? Ker sem ugotovil, da recimo ne morem igrati igre Fortnite. No, tudi za to, ker sem si želel nove igračke, ki bo malce bolj “geek” in tale Touch Bar je dejansko zelo “geek”. Če sem se pred pol leta še “zgražal” nad Touch Barom lahko sedaj, po par dneh uporabe priznam, da sem navdušen nad tem. V bistvu pričara povsem drugačno izkušnjo uporabe prenosnega računalnika in z razširitvami, ki so na voljo na internetu – postane Macbook Pro lahko tudi klavir. Ali pa nanj nastavitve bližnjice, ki jih pogosto uporabljate … V bistvu neskončno možnosti in tudi Siri deluje več kot odlično – ko vam je dolgčas se lahko mirno pogovarjate z njo in nihče ne bo vedel, kaj se točno dogaja.

Kaj se torej skriva v Macbook Proju:

  • procesor: quad-core i5 2.3GHz
  • resolucija monitorja: 2560:1600 / 227 ppi
  • ram: 8GB
  • SSD disk: 256GB
  • grafika: Intel Iris Plus Graphics 655
  • štirje Thunderbolt 3 (USB-C) priključki
  • Bluetooth 5.0
  • več kot 10 ur avtonomije baterije

Seveda je unboxing prva stvar, ko prineseš računalnik domov. Vsako leto je manj stvari v škatli in vsako leto je škatla bolj popolna, čeprav je bila že prva škatla, ko sem kupil prvega Macbooka bila boljša od vseh ostalih. No, v škatli se poleg računalnika, napajalnika in napajalnega kabla skriva samo še drobna navodila in pa dve Apple nalepki. Vse ostale informacije so na voljo na netu.

Prvi zagon je vedno zanimiv in pri Macbooku je potrebno nastaviti par stvari več – odklepanje s prstnim odtisom, pogovor s Siri, da ugotovi, da je naša angleščina bližja ruski angleščini in potem, ko je bilo vse skupaj pripravljeno sem lahko samo še migriral podatke iz Aira in začel z uporabo.

No, najbolj me je zanimalo, če se bo dalo na tem računalniku igrati Fortnite. Igra, ki je zasvojila milijone ljudi po svetu, se da brez problema igrati na Macbook Proju – tudi diska je dovolj, saj je celotna instalacija Fortnita precej zajetna.

Računalnik je hiter, preizkusil sem renderiranje istega videa na Airu in Proju in je razlika občutna. Zelo občutna. V bistvu gre za dve povsem različni kategoriji računalnikov in posledično je tudi razlika tako očitna. Po dveh dneh uporabe sem navdušen. In v bistvu se počutim kot majhen otrok, ki je dobil novo igračko. Čez čas bo pač to zgolj in samo še računalnik – sploh po tem, ko je Apple nedavno predstavil najnovejše telefone Apple Xs Max, ki imajo podobno procesorsko moč, kot jo ima Macbook Pro in ki imajo še več “vsebine” v svojem drobovju.

Definitivno bo zanimivo spremljati, kakšen bo naslednji Macbook Pro in kaj vse bo skrival v svoji notranjosti.

Komentarji so zaprti.