Ženski parfum je lahko odlično darilo! Vas čudi beseda “lahko”? Vsak moški, ki je že kdaj kupoval ženski parfum se je v določenem trenutku zavedal, da hodi po robu. Meje med dobrim in slabim izborom parfuma skoraj ni, za moško logiko. Za žensko pa je to kot dan in noč. Jaz temu rečem ženske kaprice.

zenski-parfum-01.jpgzenski-parfum-04.jpgparfum-03.jpg

Par dni nazaj smo se v moški družbi pogovarjali o darilih za 8. marec. Ko sem omenil da sem kupil za darilo povsem nov, neznan parfum, je nastala tišina. Vsi moški, ki smo že kdaj kupili parfum vemo, kaj se zgodi, če prineseš novega, drugačnega. Ponavadi to ni dobra ideja. Ne samo da ni dobra ideja, slaba ideja je to! Zelo slaba! Ampak včasih mora moški narediti, kar mora moški narediti.
Seveda je veliko lažje kupiti preizkušen in že uporabljan parfum, ampak obstajajo izpeljanke istega parfuma. Obstaja dnevni, nočni, obstaja tak in drugačen. Kako naj moški ve, kaj točno si ženska želi, če jo ne vpraša direktno in s tem izgubi ves čas presenečenja.
In do sedaj, ko sem prinesel “nepravi” parfum domov, je vedno romal naprej kot darilo. Seveda sem poslušal razlage, kako ženska potrebuje za vsak letni čas drugačnega, kako je pomembno ujemanje s samim vonjem človeka in s tem, kaj želi ženska izraziti s tistim vonjem. Cela znanost, vam rečem.
Ampak tokrat, prvič, sem zadel žebljico na glavico. Armani – Diamonds je pravi parfum. In definitivno je bilo vredno tveganja. Vonj je čudovit. In tudi dejstvo, da sem sam odkril, kaj si boljša polovica želi, oz. kaj ji odgovarja, mi je dodaten egotrip!
Pri moških parfumih je vse veliko lažje. Izbereš tistega, ki lepo izgleda in stvar je rešena. Meni so všeč Calvin Klein – Be, Giorgio Armani – Acqua di Gio, Givenchy in Ermenegildo Zegna.