Kako kupiti ženski parfum in preživeti? 5 Kako kupiti ženski parfum in preživeti? 5

Kako kupiti ženski parfum in preživeti?

Ženski parfum je lahko odlično darilo! Vas čudi beseda “lahko”? Vsak moški, ki je že kdaj kupoval ženski parfum se je v določenem trenutku zavedal, da hodi po robu. Meje med dobrim in slabim izborom parfuma skoraj ni, za moško logiko. Za žensko pa je to kot dan in noč. Jaz temu rečem ženske kaprice.

zenski-parfum-01.jpgzenski-parfum-04.jpgparfum-03.jpg

Par dni nazaj smo se v moški družbi pogovarjali o darilih za 8. marec. Ko sem omenil da sem kupil za darilo povsem nov, neznan parfum, je nastala tišina. Vsi moški, ki smo že kdaj kupili parfum vemo, kaj se zgodi, če prineseš novega, drugačnega. Ponavadi to ni dobra ideja. Ne samo da ni dobra ideja, slaba ideja je to! Zelo slaba! Ampak včasih mora moški narediti, kar mora moški narediti.
Seveda je veliko lažje kupiti preizkušen in že uporabljan parfum, ampak obstajajo izpeljanke istega parfuma. Obstaja dnevni, nočni, obstaja tak in drugačen. Kako naj moški ve, kaj točno si ženska želi, če jo ne vpraša direktno in s tem izgubi ves čas presenečenja.
In do sedaj, ko sem prinesel “nepravi” parfum domov, je vedno romal naprej kot darilo. Seveda sem poslušal razlage, kako ženska potrebuje za vsak letni čas drugačnega, kako je pomembno ujemanje s samim vonjem človeka in s tem, kaj želi ženska izraziti s tistim vonjem. Cela znanost, vam rečem.
Ampak tokrat, prvič, sem zadel žebljico na glavico. Armani – Diamonds je pravi parfum. In definitivno je bilo vredno tveganja. Vonj je čudovit. In tudi dejstvo, da sem sam odkril, kaj si boljša polovica želi, oz. kaj ji odgovarja, mi je dodaten egotrip!
Pri moških parfumih je vse veliko lažje. Izbereš tistega, ki lepo izgleda in stvar je rešena. Meni so všeč Calvin Klein – Be, Giorgio Armani – Acqua di Gio, Givenchy in Ermenegildo Zegna.

 1. hehehe, če bi ga prinesel meni, bi se ti lepo zahvalila in ga psotavilo na poličko še k 456783 drugimi, ki tam kraljujejo.
  Parfuma, če mi ravno ne teče voda v grlo, ne uporabljam.
  Ker so strašno redke dišave, ki mi ne bi smrdele.
  Zlasti so mi parfumi – pri drugih- moteči v poletnem času, ko ženske malo bolj švicajo…in se ne preoblečejo vsaj 3 x na dan
  :-(

 2. Zaenkrat še nisem sfalil in tudi nisem še pomislil, kaj bi bilo če bi. Si mi sedaj naredil prav problem, ko bom naslednjič brskal in izbiral.

 3. uh, kupovati parfum za žensko je pa res nočna mora. vem, da ga jaz ne bi upal :oops: :)

 4. kupujem sam oparfume za katere VEM, da so zenski, ki ji je namenjen vsec. Sam sovrazim, da mi ljudje kupujejo parfume, navadno ne zadanejo mojega ‘vonja’ ;)

  -sv3

 5. Armani Diamonds: prodaja se samo zaradi reklame. Ne vem zakaj so vse ženske tako navalile na njega. Za praznik zaljubljencev je bil razprodan. Meni pa sploh ne diši lepo.

  Sicer pa ne maram, da mi moški kupujejo takšne in drugačne kozmetične zadeve. Za mene je to najslabše darilo, kar ti lahko pride na pamet.

  @Had: sem te vidla v blogroli. Sem si te čisto drugače predstavljala. :)

 6. Ti pa si škorc had: “Ženski parfum je lahko odlično darilo!” – To je le eno izmed daril, ki jih ženske običajno prejemajo. Kupujejo jih fantje od 14 leta dalje in se mi parfum, ne zdi nic posebnega. Ženske prejmejo parfume od partnerjev, staršev, sorodnikov, prijateljev…

  Jaz sem pač malo bol izviren, kot pa da bi kupil parfum, ki jih je že tisto leto dobila vsaj 5!

 7. @rebeka: hmm.. firbc me matra.. kako si si predstavljala :)
  sam men res lepo disi :)

  @gapy: se strinjam.. ampak enkrat na leto lahko tvegam z nakupom parfuma :)

 8. dečki moji, rešitev je sledeča: celo leto poslušajte nad katerim parfumom je vaša ljubljena vzdihovala, pa boste zadeli pravega ;) in ja, vsaj enkrat je omenila :D

  had, kak si ti lepo pozoren ;)

 9. uroš, ne boš verjel…še vedno vas večina ne zna tega :P :D

 10. Sama sem že pisala o tem, kako občutljiv nos lahko imamo ljudje in tukaj se strinjam z vsako žensko ali pa moškim, ki zavrne parfum ali pa ga posreduje naprej. Parfum je lahko najslabše darilo, če res ne veste kaj je komu všeč. Strinjam se s Å uško, da partner običajno pove, kaj ima rad ali kaj bi imel, samo poslušati ga je potrebno. Druga možnost pa je “dober nos” , kar pomeni, da na osnovi dosedanjih parfumov, narediš sklep, kaj je osebi všeč. Pogledaš kateri zgornje, srednje in osnovne note vsebuje parfum, primerjaš med različnimi parfumi in prideš do idealne kombinacije. Na tak način sem našla dišavo za mojega dragega in mu je noro všeč…

 11. Jaz bi bila pa vesela kateregakoli parfuma. Najbrž zato, ker še nobenega nisem dobila. Ne vem zakaj mi ga nihče nikoli ne kupi. hm :/

 12. Važen je namen, nismo vse ženske take da bi rade imele nevem kakšno darilo. Najlepše darilo je da ji poveš kako jo maš rad. :P

Komentarji so zaprti.