Kinder jajčka, oz. v originalu Kinder Surprise, razveseljujejo otroke že od daljnega leta 1972. In zanimiv je podatek, da so jajčka iz Italije, proizvajalca Ferrero.
Sam se spomnim prvih jajčk, ki smo jih kupovali na “šopingih” v Avstriji, ker se jih pri nas še ni dalo dobiti. Vsak jajček je bil posebno veselje. In zbiranje figuric, ki si jih sestavil iz jajčka, je bil en izmed hobijev v otroštvu, poleg pločevink – piksn!

kinder-jajcka-kinder-surprise-01.jpg kinder-jajcka-kinder-surprise-02.jpg kinder-jajcka-kinder-surprise-03.jpg

25 let kasneje, ko po dolgem času spet kupim Kinder Surprise, tri v enem, če se pravilno spomnim oglasa za jajčka, sem razočaran. Zakaj?
Čokolada ima še vedno enak okus. Ampak igračke so “krneki”. V paketu 6 jajčk, je bila samo ena figurica, ki sem jo moral sestaviti iz treh delov, ostale pa so bile že narejene! To naj bi bilo presenečenje? Da dobim figurico Smarta?? Subliminalno oglaševanje??
Kot mulc sem imel rad ta jajčka zaradi sestavljanja figuric in če sem dobil figurico Pepeta, ali kaj drugega, že sestavljenega, sem bil jezen. Jezen, kot sem danes, ko sem pričakoval, da si bom moral vzeti “pol ure časa”, da mi bo kaj uspelo sestaviti.

Tudi Kinder jajčka niso več to, kar so bila!

13 Responses to Kinder jajčka – Kinder Surprise

 1. Morska pravi:

  Ja kinderčki so bli zakon.. sama sem jih sicer začela častiti kar pozno…tam v srednji šoli, kar najbrž sovpada z večjo količino denarja v žepu. S sošolko sva vsak dan kupovali jajčka in potem med poukom sestavljali figurce. Enkrat sem dobila želvo, ki si jo mal podrgnil po površini, jo spustil in se je peljala… in potem sva si jo podajali… in enkrat pri ekonomiji sem tako padla notr, da sem pri “navijanju” želve na glas izustila “br brrrm”… cel klas se je naenkrat obrnil proti meni (ki sem seveda bila v zadnji klopi), učieljica pa… ja ravno navdušena ni bila nad mojo želvo :)
  Res je, da je zdaj morda več že sestavljenih figuric, a baje se z nekaterimi da potem celo fuzbal špilat, jaz sem dobila enkrat nek meter, … se pa najdejo tudi take reči, pri katerih sem dejansko potrebovala tisto navodilo o sestavljanju :)
  Čokolada pa je še vedno med najboljšimi.

 2. Dicky Hardy pravi:

  Kinder jajca so zakon, škoda le ker večino le teh ki jih prodajajo pri naših najboljših sosedih in šparovcih prihaja iz Poljske, čokolada le teh je obupna, figurice pa slabe kvalitete. Izjema je Muller kjer se da dobiti originalne.
  Kinder fan since always!

 3. Jan pravi:

  ma neee :D zej pa ti men drafte bereš! :D dobiš backlink ;)

 4. Kristjan pravi:

  Å e najbolj sem bil vesel tistih velikih kinder pirhov :D

 5. alcessa pravi:

  Tudi jaz jih obožujem, a le čokolado, igračke me zanimajo le, če jih NI treba sestavljati… :-)

  Imam pa z njimi velik jezikovni problem: po navadi jim rečem “Kinder-Eier” ali “Kinder-Schokolade” in ker Nemci teh izrazov ne poznajo, so velikokrat zgroženi nad mano. :lol:

 6. Anka pravi:

  Kwa sti ql ejga !!!

 7. vasija pravi:

  to se dostkrat spomnim kok mi je to pomenilo kot otroku… kako veselje in oh in sploh… dons si jih lahk nabavim se nevem kok in ni niti koscek tega veselja, ki ga je takrat dala samo ena kinderjajcka…

  ahja… stari dobri casi… sem prebral to o piksnah – res je… zbirali smo pixne… ce tko gledam nam je bilo prav lustno v tem “pomajnkanju” konzumacije… tudi vzhodni nemci hrepenijo po svojem DDRju in po unih 5 izdelkih, ki so jih imeli…

 8. had pravi:

  @vasija: res je.. dolocene stvari so bile vsem dostopne in vsem nedostopne.. :)

  se boljse pa je bilo, da smo imeli vsi “startaske” bele pri telovadbi in smo bili vsi srecni :)

 9. A pravi:

  @had: ja vse je bilo tako lepo in vsi smo bili srečni ko smo imeli še našega ljubega (množičnega morilca) Titota. Kdor tako misli temu so res dobro glavo oprali pa že njegovim staršem vrjetno tudi.

 10. kindarela pravi:

  pa gde ti poses o igrackama iz kinder jaja,ja ih imam dosta,ako te zanimaju,,

 11. luka pravi:

  Men se zdi da plastičen jajček v njem je zdaj drugačen včas sga ker narazn potegnu zdej pa je ko na takem pantu!

  KR NEKI

 12. Anonimno pravi:

  kako je ime spletni strani s igrami?

 13. Giruss pravi:

  Tudi jaz zbirak Kinder figurice. Če ima kdo kako škatlo starih figur jih z veseljem odkupm. Kontaktirajte me na email in se domenimo dalje. Pa kako slikoco pošljite, če imate kaj odveč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.