had blog roni kordis had blog roni kordis

Blog – identiteta – Anketa

Predvidevam, da se struktura bloga (oblika, grafični elementi, barve), izbira njegovih tem (politika, gospodarstvo, literatura) in način komuniciranja z občinstvom razlikuje glede na samo identiteto blogerja – spol. V ta namen sem za diplomsko nalogo sestavil krajšo anketo s 24 vprašanji, ki bi pomagala razjasniti to veliko skrivnost , mi je napisal Andrej na mail in me prosil, če mu lahko blogerji pomagamo z odgovori, ki jih potrebuje za diplomo.
Hvala v mojem in njegovem imenu!

Blog – identiteta – Anketa

 1. Ma sej jaz skoz pravim, da je izbira fontov, še posebej njihove barve lahko zelo pomembna in pomenljiva. :)Me pa to ne moti.

 2. Tebi ali tvojemu blogu? :)
  Fonti bloga Bodoni MT (čeprav včasih je kaj tako zakamuflirano, da bi bilo lahko napisano tudi v Wingdings 1,2,3). Fonti osebnosti: Wide Latin (lahko še dodatno boldano :))
  Za barvo je videti, da si se že nekako opredelil za oranžno. Osebno mi takšne barve (oranžna, siva, zelena itd.), ki izhajajo iz mešanja drugih osnovnih barv niso ne vem kako pri srcu, ker potem nikoli ne veš kakšen je pravi karakter, kako stvari stojijo; so bele ali črne, rumene ali rdeče, rumene ali modre? Že res, da je v Sloveniji na vseh področjih ogromno sivih, neraziskanih polj, pa vseeno.
  Oranžna barva recimo zaradi vpliva rumene ni tako agresivna kot rdeča, ampak mlačne stvari… ne vem no… to se v politiki po navadi ne obnese, kaj šele recimo v postelji. Včasih je treba bit malce bolj odločen.
  Same agresivne barve pa po mojem mnenju spet niso v redu, ker preveč prenapihnejo vsako stvar, pa tudi po simbolni plati vsebujejo tako zelo pozitivne kot zelo negativne strasti. Samo agresivno rdeča ali samo agresivno črna sta katastrofalni izbiri.
  Torej pridem do zaključka, da so mi nekako najbolj všeč dvobarvne kombinacije, sestavljene iz ene bolj močne barve in ene, ki pomirja strasti.
  Ker je črno-bela preveč klišejska in dolgočasna, predlagam črno-rumeno kombinacijo. Vsaj osebnostno, saj mi nekako ne deluješ oranžno mlačen ( morda se pa motim?). Če si pa upaš biti človek ekstremov, če hočeš , da se po tvojem blogu prelivajo same hude strasti od ljubezni do sovraštva, potem lahko izbereš črno-rdečo.
  Idealna in premišljena ter seveda ne preveč agresivna bi bila modro-rumena kombinacija. A je raje ne predlagam, ker imam občutek, da se je apriori izogibaš. :)

 3. Anketo sem imel res namen izpolniti, pa se je zataknilo že na prvi strani. Star sem 28 let. Kam torej sodim? V skupino X-28 ali skupino 28-Y?

  Malo šlampasto.

  Na koncu je še nisem oddal (pa ne zaradi omenjene napake).

 4. Jaz pri omenjeni anketi nisem opazila kakšnih težv. Madonca, Robi sej si že velik fant, pa menda veš kam sodiš. :)
  Drugače je pa po kurji logiki to tako: če ti manjka še en dan do 28. rd si v kategoriji 20-28, če pa si imel včeraj 28. rd, si pa v kategoriji 28-35. Če izpolnjuješ anketo na dan svojega rd pa se lahko odločaš po uri rojstva ali pa počakaš z izpolnjevanjem ankete še en dan. Ok, to zadnje je joke. Meni se takšna razdelitev let zdi dosti bolj natančna kot pa 20-28 29-35.
  Moja babica recimo ni nikoli rekla, da sem stara 18, 20 itd. ampak je rekla da sem v 19. letu ali 21. letu.

 5. :) Saj ni tako težko … od 20 leta pa do 28 leta … in potem dalje od 28 leta do 35, a ne :) Tako, da če si star 28 let, potem spadas v skupino od 28-35.
  Simple

Komentarji so zaprti.